Ştiri locale

Noii agenţi de poliţie de la IPJ Covasna au finalizat un stagiu intensiv de pregătire

Cei 40 de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina, încadrați la Inspectoratul de Poliție Județean Covasna în luna noiembrie 2023, au finalizat un stagiu intensiv de pregătire, axat pe aspecte teoretice, practice, adaptare și integrare în mediul instituțional și condițiile de muncă.

Pe parcursul lunii decembrie 2023 și începutul lunii ianuarie 2024, absolvenții Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – promoția noiembrie 2023, repartizați la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna au participat la un program de pregătire desfășurat sub coordonarea Biroului Pregătire Profesională.

În acest mod, noii agenți de poliție aflați în perioada de tutelă profesională și-au completat cunoștințele și și-au dezvoltat deprinderile de a acționa eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii concepute de ofițerii instructori.

Pregătirea tinerilor polițiști a fost axată pe formarea deprinderilor în domeniul conducerii auto defensive, instrucția tragerii cu armamentul din dotare, pregătire fizică și autoapărare, tactică polițienească, astfel încât la încheierea celor 6 luni de tutelă, comunitatea în care își desfășoară activitatea să fie mai sigură, datorită lor.

În sala de curs, de sport, la poligonul de tir sau cel auto, tinerii polițiști au avut acces la experiența instructorilor, specialiști din cadrul Biroului de Pregătire Profesională. Aceștia sunt profesioniști cu experiență dovedită, în măsură să transmită, în mod eficient, celor mai tineri din rândurile noastre cum să intervină și cum să gestioneze, din punct de vedere tactic, situațiile de intervenție astfel încât să fie cât mai eficienți, având în vedere că își vor desfășura activitatea în structuri de ordine publică și poliție rutieră.

Stagiul de pregătire a beneficiat de sprijin din partea specialistilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Covasna, care au predat un modul privind tehnicile de prim ajutor în situații de urgență. Sesiunea a constat atât în pregătire teoretică, cât şi practică, fiind exersate manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator la adult, copil și sugar, cele specifice obstrucției căilor respiratorii precum și metode de evaluare primară, extragerea de urgență și imobilizarea pacientului în caz de traume rezultate în urma unor accidente rutiere.

În cadrul programului, un aspect esențial a fost componenta teoretică, care s-a axat pe modul de intervenție al polițiștilor. Această etapă asigură deprinderea cunoștințelor și abilităților necesare pentru a răspunde eficient la cerințele complexe ale muncii de poliție.

O altă dimensiune importantă a pregătirii o reprezintă componenta practică, unde polițiștii învață modul de folosire al armamentului și al celorlalte mijloace tehnice din dotarea lor. Acest aspect contribuie la creșterea nivelului de siguranță în comunitate și la asigurarea unei intervenții rapide și eficiente.

Programul se distinge și prin componenta de adaptare/integrare în specificul muncii de poliție. Prin participarea la activități alături de polițiști cu experiență din structurile unde sunt încadrați, debutanții își dezvoltă abilitățile profesionale, se integrează în colectivul de muncă și în comunitatea pe care o deservesc.

Acest stagiu de pregătire nu este doar o etapă în cariera tinerilor polițiști, ci baza pe care își vor clădi parcursul profesional.

Într-o lume în continuă schimbare, unde provocările sunt din ce în ce mai complexe, dobândirea cunoștințelor, abilităților și însușirea valorilor și responsabilităților specifice este o etapă extrem de importantă.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio