Ştiri locale

Noi reguli pentru staţionarea autovehiculelor în Sfântu Gheorghe! Amenzi de până la 2.500 de lei

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să interzică parcarea, pe timpul nopţii, a dubelor şi camioanelor pe teritoriul municipiului şi să reglementeze mai strict staţionarea autovehiculelor.

Potrivit unui proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică, între orele 18°°-6°° va fi interzisă staţionarea voluntară a vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 1,9 tone pentru transportul de marfă şi a vehiculelor care au mai mult de nouă locuri pe scaune pentru transportul de persoane pe domeniul public şi privat al Municipiului Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Prevederile nu se aplică pe timpul efectuării operaţiunilor de încărcare/descărcare sau îmbarcare/debarcare, conducătorii acestor vehicule având obligaţia să respecte semnalizarea rutieră din zonă.

Proprietarii de garaje nu au voie să parcheze pe domeniul public

De asemenea, va fi interzisă staţionarea autovehiculelor în zona rezidenţială în care deţinătorul legal al autovehiculului are în posesie un garaj pe domeniul public.

Deţinătorii de garaje aflate pe domeniul public vor avea obligaţia de a comunica în termen de 30 de zile de la primirea prezentei hotărâri la Compartimentul de Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe numărul de înmatriculare al autovehiculului parcat în garaj, respectiv orice schimbare privind autovehiculul parcat în garaj, iar proprietarii de autovehicule care închiriază loc de parcare rezidenţial în condiţiile legii sau beneficiază de locuri de parcare gratuite conform Legii nr. 448/2006. republicată, nu pot staţiona în alt loc pe domeniul public pe o rază de 500 m de locul de parcare închiriat.

Amenzi de până la 2.500 de lei

Încălcarea prevederilor va constitui contravenţie şi va fi sancţionată de Poliţia Locală cu amendă de la 100 la 2.500 lei

În expunerea de motive care însoţeşte textul hotărârii se arată că „s-a constatat că pe străzile din municipiul Sfântu Gheorghe, pe aleile dintre blocuri şi în parcările aferente acestora, staţionările voluntare ale vehiculelor grele sunt extrem de frecvente, iar un număr semnificativ de vehicule din această categorie sunt fie parcate la domiciliul şoferilor, fie abandonate de multă vreme pe diverse artere. Marea parte a acestor vehicule aparţin unor societăţi comerciale cu spaţii amenajate pentru staţionarea acestora dar care permit şoferilor să staţioneze vehiculele în afara acestora. De asemenea particularii deţinători de astfel de vehicule le parchează în vecinătatea locuinţelor acestora. Acest fenomen reduce capacitatea de circulaţie şi staţionare pe arterele rutiere şi în parcările amenajate de pe raza teritoriului municipiului Sfântu Gheorghe.

De asemenea mulţi deţimători de garaje şi chiriaşi de locuri de parcare rezidenţiale nu folosesc garajul respectiv locul de parcare rezidenţial închiriat pentru staţionarea vehiculelor ci staţionează autovehicolul în alt loc ocupând locuri de parcare care sunt deja insuficiente.

De aceea este necesară adoptarea unei hotărâri prin care se reglemnentează staţionarea autovehiculelor în municipiul Sfântu Gheorghe”.

Textul complet al proiectului de hotărâre cu caracter normativ poate fi consultat la sediul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, Compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură, respectiv pe pagina web a instituţiei: www.sfantugheorgheinfo.ro, începând cu data de 9 iulie 2018.

Eventualele propuneri, sugestii, opinii exprimate în scris, conţinând numele, prenumele, domiciliul şi nr. de telefon al semnatarului, se vor depune la Compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură sau la adresa de e-mail: tunde.balint@sepsi.ro, până la data de 19 iulie 2018.

Proiectul de Hotărâre îl găsiţi AICI.

Anunţul privind dezbaterea publică îl găsiţi AICI.

Publicitate
banner we radio