Ştiri locale

Noi probleme cu rețeaua de apă din Zagon. Locuitorii, sfătuiți să nu facă risipă și să folosească apa din fântâni

Comuna Zagon se confruntă cu noi probleme în ceea ce privește rețeaua de apă potabilă, după ce o conductă s-a spart, iar autoritățile locale încearcă de mai multe zile să localizeze problema. Într-o postare pe Facebook, primarul Kiss Augustin i-a rugat pe localnici să verifice starea rețelei în zona caselor în care locuiesc și să semnaleze imediat dacă observă anomalii. Totodată, edilul a făcut apel la populație să nu facă risipă și să utilizeze, în schimb, apa din fântâni până la soluționarea avariei.    

„S-a spart o țeavă undeva în sat. Lucrăm de mai multe zile pentru a localiza conducta de apă spartă. Rugăm locutorii comunei să verifice starea rețelei de apă din zona propriilor case și, dacă observă vreo anomalie, să ne anunțe imediat. Rugăm locuitorii comunei Zagon să nu folosească apa curentă degeaba, având în vedere temperaturile ridicate, ci să folosească în schimb apa din fântână, altfel nu vom putea asigura apa potabilă necesară pentru case. Vă mulțumim pentru cooperare!”, a transmis edilul.

Amintim că în urmă cu exact un an, după o serie de probleme care au inclus, printre altele, și rezilierea contractului de delegare încheiat cu furnizorul care trebuia să asigure alimentarea cu apă şi canalizare a comunei, autoritățile locale au fost nevoite să le dea apă cu porția locuitorilor, timp de două ori pe zi (07:00 – 10:00, respectiv 19:00-22:00), după ce puțurile au secat aproape complet. Aproximativ 750 de familii din satele Zagon și Păpăuți au fost afectate.

La vremea respectivă, edilul preciza că Primăria lucrează la un proiect pentru captarea apei dintr-un izvor, însă procesul birocratic este unul lent. În luna august, Primăria Zagon a început lucrările de forare a unor noi puțuri de apă, în încercarea de a soluționa problemele cu care comuna se confruntă de mai mulți ani. 

Problemele comunei în ceea ce privește serviciile de apă și canalizare trenează de câțiva ani. 

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio