Ştiri locale

Nivelul ridicat al apei – cauza ruperii barierei plutitoare peste râul Olt. După reparare va fi administrată de TEGA

Scriam săptămâna trecută că bariera plutitoare pentru colectarea deşeurilor pe râul Olt lângă Sfântu Gheorghe s-a rupt din nou, la doar o zi după ce fusese remontată la finalul lunii aprilie. Într-un răspuns la solicitarea We Radio, reprezentanții Fundației Comunitare Covasna au explicat că de vină pentru defecțiune a fost nivelul ridicat al apei.

În prezent, bariera se află la sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor, urmând ca zilele următoare, autoritățile locale să găsească o soluție pentru repararea și remontarea acesteia.

Publicitate

„Doi colegi din partea Asociației MaiMultVerde din București au montat bariera, au lucrat o zi întreagă, dar din păcate s-a rupt din cauza nivelului ridicat al apei. Bariera momentan se afla în curtea Administrației Apelor, urmează ca în zilele următoare, împreună cu TEGA și autoritățile locale, să găsim o soluție sustenabilă pentru funcționarea acesteia. Totodată, bariera o să fie preluată de TEGA pentru administrarea funcțională a acestuia. După discuții, revenim cu informații concrete”, ne-au transmis reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.

Amintim că bariera plutitoare în lungime de 16 metri a fost amplasată în august 2021, la confluența râului Olt cu pârâul Debren în Sfântu Gheorghe, fiind realizată pe comandă și donată Fundației Comunitare Covasna de către Asociația „Mai Mult Verde”, ca parte a proiectului „Oltul cu apele curate”.

Anul trecut, la finalul lunii mai, a fost demontată după ce s-a rupt, iar timp de mai multe luni s-au căutat soluţii pentru a putea fi reparată, însă din cauza faptului că are dimensiuni foarte mari, a fost nevoie de ajutor logistic pentru împachetarea şi transportul ei către o firmă care să o repare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio