Ştiri locale

Nereguli găsite de OPC la un magazin Profi City din Sfântu Gheorghe: sute de kg de produse au fost retrase de la vânzare

Magazinul Profi City din zona Gării din municipiul Sfântu Gheorghe a fost amendat cu suma de 10.000 de lei de către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Covasna, pentru punerea în vânzare a unor alimente păstrate în condiţii necorespunzătoare.

Conducerea OPC a precizat că în urma unui control efectuat în cursul zilei de miercuri au fost scoase de la vânzare aproape 300 de kilograme de produse congelate, care prezentau modificări organoleptice, fiind improprii consumului uman, respectiv 107 kilograme de paste congelate, 78 kilograme lasagna congelate, 23 kilograme aluat congelat, 29 kilograme de carne de pui congelată, 5 kilograme de ficat de pui congelat şi 55 kilograme de îngheţată.

Publicitate

„Magazinul Profi City (zona Gării CFR) din municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, a fost sancţionat contravenţional (operatorul economic) cu suma de 10.000 lei şi scoaterea de la comercializare a aproximativ 300 kg de produse în valoare de 6.521 lei, pentru întreruperea lanţului frigorific în mod repetat la un congelator tip vitrină, care în mod normal trebuie să aibă o temperatură de – 18 grade Celsius. La data controlului, 08.02.2023, acesta avea o temperatură de 10 grade Celsius. Produsele aflate în congelator prezentau modificări organoleptice, fiind improprii consumului uman”, a scris conducerea OPC Covasna pe pagina de Facebook Protecţia Consumatorilor Covasna conform Agerpres.

 

Publicitate
banner we radio