Ştiri

Ministrul Turismului: Persoanele care închiriază apartamente turiștilor vor trebui să aibă certificat de clasificare și acordul vecinilor

Persoanele fizice care închiriază apartamente turiștilor vor trebui să obțină un certificat de clasificare. Documentul va fi acordat doar în cazul în care există și acordul vecinilor, potrivit ministrului Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Acesta a fost întrebat de modalitatea în care statul va identifica apartamentele închiriate pe piața neagră pentru turiști, iar răspunsul său a fost că se bazează pe buna credință a proprietarilor sau pe sesizările vecinilor.

„Am emis un ordin de ministru prin care obligăm toate persoanele fizice care dețin apartamente și fac activitate turistică să obțină de la ministerul de resort acel certificat de clasificare. Trebuie să aibă și acordul vecinilor cu pereți comuni dacă nu al asociației de proprietari.

Mizăm în primul rând pe buna credință a românilor, iar în cazurile de excepție așteptăm, hai să nu le spunem sesizări, atenționări din partea vecinilor (…). Până la urmă vom vedea cum se vor desfășura lucrurile”, a spus Constatin-Daniel Cadariu.

Mulți români care dețin apartamente în special pe litoral sau în marile orașe aleg să le închirieze turiștilor. Nu au tot timpul clienți, dar de multe ori, închierierea în regim hotelier le aduce, într-o lună, sume mult mai mari decât ar obține, în aceeași perioadă de o lună, din închirierea pe termen lung a locuinței.

Publicitate
banner we radio