Ştiri

Ministrul Energiei anunță controale la benzinăriile care au majorat nejustificat prețul: „NU se vor scumpi carburanții la 9, 10, 11 lei. S-a creat o psihoză”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că informațiile privind posibila creștere bruscă a prețurilor la carburanți de până la 11 lei în perioada următoare sunt false. De asemenea, acesta a spus că a discutat și cu marii furnizori de combustibil din România și că există suficient în stocuri pentru a asigura livrările către clienți.

Precizările vin după ce în mai multe orașe din țară, inclusiv la Sfântu Gheorghe, s-au format cozi la benzinării în urma apariției unor zvonuri că prețul benzinei și motorinei ar urma să depășească 10 lei pe litru. Mai mulți ascultători We Radio ne-au trimis imagini cu cozile formate în trafic, spre benzinării.

Publicitate

Ministrul Virgil Popescu, a amenințat cu controale benzinăriile care au majorat nejustificat prețul și subliniază că este vorba de speculații care trebuie pedepsite.

Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei, dar există motive mâine, și am discutat și cu primul-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei, și de mâine să înceapă controale pentru că deja mi se pare că este o speculație, iar speculațiile trebuie aspru pedepsite, mai ales în situații de criză, cum suntem acum, cu război la frontieră”, a spus miercuri seara, la Digi24, Virgil Popescu.

Și directorul Confederației patronale Concordia, Radu Burnete,  susține într-o postare pe pagina sa de Facebook că informațiile potrivit cărora prețul benzinei va trece mâine de 10 lei sunt false.

”Oameni buni, sunt directorul celei mai mari confederații patronale din România. Producătorii de benzină sunt membri noștri. NU O SĂ FIE MÂINE BENZINA 11 LEI. Vă spun asta cu toată responsabilitatea de care sunt capabil. Da, e război lângă noi. Da, e inflație. O să fie fluctuații. Da, mâine o să treacă puțin de 8 lei, poate va fi 8.10, dar nici vorbă de minciunile circulate iresponsabil. Vă rog, mergeți acasă”, a scris Radu Burnete.

Concordia reprezintă companii din 14 industrii din economia românească, cu peste 330.000 de angajați.

Publicitate
banner we radio