Ştiri

Ministrul Educaţiei îndeamnă părinții să refuze solicitările de bani la școală, pentru cadouri și serbări. „Aceste practici trebuie să dispară”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus în cadrul unui interviu pentru Digi24.ro, că practica banilor ceruți de la părinți la școală pentru serbări sau cadouri trebuie să dispară. Ea îndeamnă părinții să sesizeze abuzurile și dă asigurări că vor fi luate măsuri în consecință.

Ligia Deca, ministrul Educației: “Eu cred că aceste practici trebuie să dispară. Dar pentru asta trebuie să avem curajul să refuzăm atunci când se solicită astfel de contribuții care nu au legătură cu procesul didactic și de asemenea cred că trebuie sesizate abuzurile. De fiecare dată când am primit sesizări despre astfel de fenomene am luat măsuri. Mi se pare firesc să nu existe niciun fel de condiționare a actului didactic de contribuții care nu-și au locul în învățământ. Chestiunile simbolice, tradiționale, un mărțisor făcut acasă de copil din drag pentru învățătoare nu cred că intră la această categorie.”

Publicitate
Publicitate
banner we radio