Ştiri

Ministerul Cercetării a lansat aplicația Ghișeul.ro pentru Android și iOS, prin intermediul căreia se vor putea plăti taxe și impozite online

Ministerul Cercetării a lansat aplicația Ghișeul.ro pentru Android și iOS, prin intermediul căreia se vor putea plăti taxe și impozite online. În cadrul unei conferințe de presă, Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a declarat că: “Cu privire la Ghişeul.ro avem astăzi aproximativ 1,5 milioane de utilizatori, iar ceea ce este cu adevărat remarcabil este rata de creştere a numărului acestora. […] Doar de la 1 ianuarie anul curent peste 65.000 de conturi noi. […] Avem peste 1.300 de instituţii conectate în platforma Ghişeul.ro, peste 400 de servicii publice. În câteva zile vom adăuga o funcţionalitate importantă pentru Ghişeul.ro. Înseamnă eliberarea online a cazierului judiciar, o problemă de 1,5 spre 2 milioane de drumuri la secţiile locale de poliţie pentru români, în fiecare an.”

Site-ul și aplicația Ghișeul.ro oferă cetățenilor acces la peste patru mii de servicii publice, pentru taxe și impozite. Aplicația, care este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS, a fost dezvoltată de un partener privat și oferă servicii fără comision. Potrivit ministrului, cazierul judiciar va putea fi eliberat online mai întâi pe platforma web, și ulterior în aplicația de mobil.

Publicitate
Publicitate
banner we radio