Ştiri

Ministerul Apărării scoate la concurs peste 5.000 de posturi de soldați și gradați profesioniști în toată țara. Salariile sunt cuprinse între 2.400 – 4.100 de lei

Conform Ministerului Apărării Naționale, sunt disponibile 5.093 de locuri, în toate cele 41 de județe din ţară și în București. Procesul de recrutare și selecție se desfășoară după următorul calendar:

  • înscrierea candidaților: 12.02 – 01.03.2024;
  • selecția candidaților: 19.02 – 04.03.2024;
  • efectuarea examinării medicale în unitățile sanitare militare: 26.02 – 08.03.2024;
  • termen final de întocmire a dosarelor de candidat: 22.03.2024.

Concursul de adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 18 – 45 de ani, cetățeni români, absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de liceu. MApN mai informează că “soldații și gradații profesioniști (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare”. Aceștia participă la procesul de instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și pot executa misiuni de pază a obiectivelor militare. De asemenea, SGP sunt chemați în orice situație care afectează desfășurarea normală a vieții (calamități, dezastre naturale sau tehnologice etc.).

Conform biziday.ro, în luna ianuarie 2024, salariile fără bonusuri pentru SGP au fost de minimum 2.439 de lei și cel mult 4.126 de lei.

Şi Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” din Sfântu Gheorghe angajează militari

În perioada 12 februarie – 01 martie 2024, Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia“, cu sediul în Municipiul Sfântu Gheorghe, str. Armata Română, nr. 33-35, derulează un program amplu de recrutare și selecție pentru posturile de soldat gradat profesionist.

Înscrierile candidaților se fac la sediul batalionului.

Condiții minime de înscriere:

– să dețină cetățenia română și domiciliul stabil în România;

– vârsta cuprinsă între 18 ani, împliniți la data începerii programului de instruire, și cel mult 45 de ani, împliniți la data finalizării programului de instruire;

– să nu fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizații/ asociații comerciale, cu excepția celor prevăzute de lege. În cazul în care se află în una dintre aceste situații, să se angajeze în scris că după admiterea la programul de instruire va renunța la această calitate;

– să fie absolvent cel puțin a primilor doi ani de studiu din învățământul secundar superior (minim 10 clase);

– să nu facă parte din partide politice;

– să nu posede antecedente penale;

– să fie declarat apt medical;

– să fie declarat apt psihologic;

– pentru specialitățile militare care necesită conducerea tehnicii auto, să posede permis de conducere valabil, categoriile B și C.

Publicitate
banner we radio