Ştiri locale

Membri ai Asociației Fitness Tribe, locurile I și III la cursa de alergare montană Predeal Forest Run

Zeci de alergători amatori și experimentați din județul Covasna, printre care și membri ai Asociației Fitness Tribe din Sfântu Gheorghe, au participat în weekend la cea de a patra ediție a cursei de alergare montană Predeal Forest Run. Diferența de nivel, dar mai ales ploaia din noaptea precedentă curselor și noroiul alunecos au făcut traseul dificil, cu toate acestea, o parte dintre participanți s-au întors acasă cu premii.

Concurenții s-au putut înscrie la 5 probe, respectiv Family Run, K13 Cros, K24 Semimaraton,  K32 Piatra Mare și K38 Maraton, toate cu plecare de la baza pârtiei Clăbucet. Fiecare cursă a avut un clasament propriu, calculat în funcție de timpul fiecărui alergător și locul obținut la general și la categoria de vârstă, feminin/masculin.

Primele cinci locuri la Open feminin si Open masculin au primit vouchere în valoare de 600, 500, 400, 300 sau 200 de lei, iar primele trei locuri de la fiecare categorie de vârstă au primit câte o medalie personalizată și o diplomă de participare.

„Fitness Tribe a avut un weekend foarte aglomerat. La competiția de mare succes Predeal Forest Run, mai mulți oameni au arătat ce pot face pe un teren dur, noroios, dar spectaculos. Gabriella Péterfi, Irén Péterfi, Dénes Boróka, Stefan Emese și Éva Bicsok au participat la distanța de 13K, unde obstacolele au trebuit să fie depășite pe teren cu o diferență de înălțime de aproape 700 de metri. Pe această distanță, Dénes Boróka s-a clasat pe primul loc din 79 în grupa ei de vârstă, și pe locul 9 din toate cele 311 femei participante (…)  Un număr bun dintre ei au completat distanța de 24K, unde au trebuit să facă față unei diferențe de nivel de aproximativ 1.250 de metri, și așa au și făcut Silvia Suciu, Zsuzsanna Tündérligeti, Simon Levente, Elekes Roland, Toader Marin Robert și Butyka Elemér, acesta din urmă obținând locul 3 la grupa sa de vârstă (…) Au trecut de distanța de 32K cu o diferență de nivel de 1.850 de metri: Zoltán Benedek, Nagy Katalin, Jenő Rapolti, Józsa Tihamér și Pénes Szabolcs, acesta din urmă obținând locul 3 la grupa sa de vârstă / masculin și locul 9 la Open (…) Felicitări!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Asociației Fitness Tribe.

Potrivit aceleiași surse, participanții s-au întors acasă plăcut impresionați de atmosfera de concurs și de modul de organizare a competiției.

„A fost bine organizat, terenul era foarte bine marcat, dar era foarte noroios, erau voluntari peste tot acolo unde era nevoie, (…) au fost foarte drăguți și amabili la punctele de hrănire și băutură… ce să mai spun?!? a fost bine”, a transmis Butyka Elemér.

„A fost o cursă bună, o pistă bine marcată, puțin alunecoasă după ploaie (pe alocuri foarte alunecoasă), cu mulți din Sfântu Gheorghe și cu o dispoziție bună”, a transmis Pénes Szabolcs.

O parte dintre alergătorii Asociației au participat și la „Aleargă tu pentru ei”, organizat de Hospice Casa Speranței Brașov, pe o distanță de aproape 11 km pe Aleea de Sub Tâmpa, pentru a strânge fonduri pentru pacienții cu boli incurabile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio