Ştiri

Medicii de familie pot solicita până la 60 de mii de euro pentru echiparea și renovarea cabinetelor

Platforma prin care medicii de familie pot solicita fonduri pentru echiparea și renovarea cabinetelor a fost deschisă. Pot accesa fiecare până la 60 de mii de euro.

Joi, 4 august, a fost deschisă platforma prin care trei mii de cabinete ale medicilor de familie vor putea beneficia de finanțare pentru renovare și echipare. Suma alocată pentru fiecare cabinet va fi de 60 de mii de euro. Proiectul va viza cu prioritate cabinetele medicale din zonele rurale sau din localitățile defavorizate. De asemenea, alocarea sumelor de bani va depinde și de numărul de pacienți neasigurați dintr-o anumită zonă, dar și numărul celor cu vârste de peste 85 de ani. Vor fi selectate 2.250 de cabinete medicale, iar alte 750 de locuri vor fi alocate pentru cabinetele care nu îndeplinesc criteriile de diferențiere.

Data limită pentru implementarea proiectelor este 15 mai 2023, iar înscrierile trebuie făcute până la sfârșitul acestui an, sau până când bugetul este epuizat. Totodată, dacă s-a atins numărul stabilit de cabinete care pot accesa finanțarea, dar suma nu a fost încă epuizată, cabinetele interesate vor putea în continuare să se înscrie în acest proiect.

Publicitate
Ministerul Sănătății a pus în acest sens la dispoziția medicilor de familie un ghid care poate fi accesat pe site-ul instituției. Proiectul are în vedere rezolvarea unor probleme din sistem, precum cea a medicilor de familie care se apropie de vârsta pensionării. Medicii tineri trebuie să fie încurajați să aleagă această specializare prin asigurarea echipamentului necesar.
Publicitate
banner we radio