Ştiri locale

Medicii de familie covăsneni acordă consultații gratuite, dar nu eliberează trimiteri și rețete

Începând de miercuri, medicii de familie din țară nu mai acordă servicii decontate de CNAS, în semn de protest față de birocrația din sistemul de sănătate. Cu toate acestea, potrivit președintei Colegiului Medicilor de Familie din județul Covasna, dr. Lucia Sereș, medicii covăsneni vor acorda consultații gratuite toată săptămâna.

„Majoritatea colegilor nu au semnat contractul și asigură consultații pro bono, pacienții nu plătesc, dar nu facem niciun fel de acte în relație cu Casa de Asigurări de Sănătate. De astăzi suntem doar doctori, nu și scriptologi. Pacienții sunt de partea noastră pentru că și pentru ei luptăm ca să nu mai fie plimbați, sistemul informatic să funcționeze mereu, nu să așteptăm după el, și să fim plătiți ca și colegii noștri din spitale, pentru că 3 ani la rând le-au tot mărit salariile, iar veniturile noastre au rămas aceleași”, ne-a declarat dr. Lucia Sereș.

Publicitate

Potrivit acesteia, în perioada protestelor cardurile de sănătate nu vor avea nicio valoare, astfel că medicii de familie nu le vor mai solicita înainte de consultații.

(Ioana Ardeleanu)

Vezi AICI care sunt nemulţumirile la nivel naţional

„Medicii de familie din Covasna nu sunt destul de uniţi pentru a-şi susţine revendicările”

Publicitate
Publicitate
banner we radio