Sport, Ştiri locale

Medalii pentru sportivii CSM Sfântu Gheorghe la Europenele de Ju-Jitsu

Sportivii covăsneni pregătiți la cluburile CSM Sfântu Gheorghe şi CS Samurai OPS Sfântu Gheorghe pregătiți de antrenorii Cristina şi Petru Oltean au cucerit podiumul de premiere la Campionatele Europene de Ju-Jitsu U18 şi U21 ani desfășurate în perioada 24 -28 octombrie în Italia la Bologna.

Campionatele Europene de Ju-Jitsu au cuprins categoriile de vârstă U18 ani și U21 ani, competiție la care au participat peste 600 de sportivi din 23 de ţări europene și din Israel.

Publicitate

La această competiție au participat și trei sportivi componenţi ai lotului național de Ju-Jitsu legitimați la Cluburile CSM Sfântu Gheorghe şi CS Samurai OPS Sf. Gheorghe, rezultatele acestora fiind următoarele: Andreea Creţu – două medalii de argint la Ju-Jitsu Fighting şi Ju-Jitsu Ne-Waza categoria -48kg U18 ani, după ce și-a învins toate adversarele până în finală, sportive foarte puternice cu tradiție în acest sport din Rusia sau campioana mondială din Israel, Vlad Laşcu medaliat cu bronz la ju-jitsu Fighting categoria -55kg U21 ani, acesta pierde în semifinală după ce şi-a surclasat toţi adversarii până aici din Franța, Italia, Germania, Belgia şi pierde în faţa unui sportiv din Franța care şi câștigă aurul la această categorie, şi Laurenţiu Ţifrea după o evoluţie foarte bună unde îşi surclasează toţi adversarii până în semifinală cucerește locul 5 la ju-jitsu fighting categoria -55kg U18 ani după ce pierde în finala mică într-o categorie cu sportivi cu rezultate de excepție.

„Sunt foarte, foarte mândru de evoluția sportivilor mei, toți sportivii au luptat în finale la categoriile lor de ani și greutate chiar dacă aceștia sunt la primul an în categoriile lor practic toți trei au fost mai mici cu 3 ani faţă de adversarii lor. Sunt fericit că Andreea Crețu a cucerit două medalii de argint la o asemenea competiție de valoare, am demonstrat încă o dată că formăm sportivi de valoare internațională și scoatem campioni de talie mondială”, a declarat antrenorul Petru Oltean.

La finalul acestei competiții România a ocupat locul II pe naţiuni.

Toate cheltuielile de participare a acestor sportivi au fost acoperite în diferite procente de către Federația Română de Arte Martiale departamentul de Ju-Jitsu, Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, Clubul Sportiv SAMURAI OPS Sfântu Gheorghe, Consiliul Local Sfântu Gheorghe prin programul „Sfântu Gheorghe Sprijină Sportul”.

Publicitate
banner we radio