Ştiri locale

Maya, prima cățelușă Salvamont Covasna, pregătită să-și obțină brevetul în găsirea persoanelor dispărute

Primul câine Salvamont din județul Covasna este pregătit să își obțină brevetul în căutarea și salvarea persoanelor rătăcite, urmând să poată fi împrumutat și altor structuri pentru a ajuta în diferite misiuni şi intervenţii, chiar și în caz de calamități.

Maya a intrat în echipa Salvamont Covasna la finalul anului 2019, iar pregătirea ei nu a încetat nici în timpul pandemiei, chiar dacă examenele pentru obținerea atestatului final nu au mai putut fi organizate din cauza restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii infecțiilor.

Publicitate

Acum, după un stagiu de pregătire riguros care a durat mai bine de un an, cățelușa este pregătită pentru examenul final, iar brevetul l-ar putea obține cel târziu în toamnă, mai ales că cei care o pregătesc sunt încântați de faptul că aceasta este extrem de receptivă, activă și ascultătoare, iar rezultatele au fost vizibile însă de la primele ore de dresaj.

„Maya continuă cursurile de pregătire. Anul trecut, din păcate, nu s-au organizat examenele dar estimăm că anul acesta, cel târziu prin toamnă, le va trece pe toate și va obține brevetul final. Ce este foarte important este că persoanele care se ocupă de pregătirea cățelușei sunt foarte mulțumite de ea. Este receptivă și sperăm că ne va fi de folos”, ne-a spus șeful Salvamont Covasna, Leonid Moscviciov.

Cățelușa din rasa labrador va împlini 2 ani în luna mai.

(Ioana Ardeleanu) 

Publicitate
banner we radio