Ştiri locale

Marș anti fumat joi la Sfântu Gheorghe de Ziua Națională Fără Tutun. Peste 600 de elevi vor învăța despre efectele nocive ale tutunului

Ziua Națională Fără Tutun va fi marcată în acest an la Sfântu Gheorghe printr-un „marș anti fumat”, organizat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna și Centrul județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Inspectoratul de Poliție.

Evenimentul va avea loc joi, 16 noiembrie, între orele 13:30 și 14:30, punctul de întâlnire fiind statuia Gróf Mikó Imre din Parcul Elisabeta, de unde participanții vor porni într-un marș prin centrul orașului, pe traseul: magazinul Șugaș – Primăria Sfântu Gheorghe – scena de piatră din fața Teatrului „Tamási Áron”.    

Publicitate

Potrivit organizatorilor, la acțiune vor lua parte aproximativ 600 de elevi înscriși în unitățile de învățământ din municipiu.

„În data de 16 noiembrie, aproximativ 600 de elevi din instituțiile de învățământ din municipiul Sfântu Gheorghe vor conștientiza efectele nocive ale consumului de tutun. Marșul anti fumat va avea loc între orele 13:30 – 14:30, pe partea carosabilă, și va avea următorul traseu: punct de plecare Statuia Gróf Mikó Imre din Parcul Elisabeta – Magazinul Universal Șugaș – Primăria Municipiului Sf. Gheorghe – scena de piatră din fața Teatrului Tamási Áron, unde va avea loc un mic discurs din partea organizatorilor”, au transmis reprezentanții DSP Covasna.

Potrivit statisticilor oficiale, peste 30% dintre adulții din România sunt fumători, iar adolescenții încep să fumeze de la vârsta de 15 ani sau chiar mai devreme.

În lume, produsele din tutun ucid aproape 9 milioane de oameni în fiecare an. Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra numărului mare de decese provocate de bolile asociate cu fumatul, fie el și pasiv.  

În 2007, Ministerul Sănătății a demarat programul național „Stop Fumat”, însă din cele peste 30 de centre din țară, doar câteva mai funcționează, oferind consiliere și medicație gratuită celor care au nevoie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio