Ştiri locale

Marian Godină a rămas fără permis în judeţul Covasna. Ce viteză avea poliţistul braşovean

Celebrul poliţist braşovean Marian Godină a povestit pe blogul personal cum a rămas fără permis de conducere.

Totul s-a întâmplat în vara acestui an, în comuna Moacşa din judeţul Covasna, după ce a devenit nerăbdător și a considerat că soția sa conduce prea încet, însă a povestit abia acum cele întâmplate.

Publicitate

Așa că, a trecut el la volan, să îi arate cum se merge. Doar că nu a avut prea mult timp la dispoziție, deoarece în scurt timp a fost prins cu 113 km/h în localitate și a rămas fără permis.

Conform IPJ Covasna, polițiștii au oprit în data de 11 iunie 2018, un autoturism care circula pe DN11, în interiorul localităţii Moacşa, cu 113 km/h. S-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea limitei legale de viteză cu mai mult de 50 km/h.

Mai mult de atât, în final a fost salvat de soție, pentru că nu avea la el suficienți bani pentru a plăti amenda.

Textul postării de pe mariangodina.ro:

„(…) Drumul era destul de aglomerat și anevoios și nu mai aveam răbdare să ajung odată acasă. Eram deja în județul Covasna, drumul era acum foarte liber și waze-ul îmi mai arăta că mai avem cam o oră până acasă.

Același waze mi-arăta și că este poliție, motiv pentru care m-am uitat în bord să văd ce viteză am. N-am apucat, pentru că am văzut venind din față, din spatele unei combine de treierat, un mcv de poliție care a început să-mi facă flash-uri și a aprins girofarurile.

M-am uitat spre Georgiana și i-am zis că pe mine mă opresc. Am oprit cât de repede pe dreapta, iar Loganul a întors și a oprit în spatele meu. Știam că aveam în jur de 100, dar nu știam dacă intrasem sau nu în vreo localitate și nici peisajul nu mă ajuta să-mi dau seama. N-am văzut dacă polițistul avea sau nu caschetă pe cap, dar l-am auzit când s-a prezentat și mi-a cerut actele. I le-am dat și m-a întrebat dacă știu de ce m-a oprit.

– Bănuiesc că nu ca să vedeți ce fac. Radar?

– Da.

– Las permisul aici sau plec cu tot cu el?

– Ați avut 113 km/h și suntem în localitate.

Deja calculam dacă apuc să plec în concediu cu permis sau pieton. I-am dat actele polițistului, iar acesta mi-a spus că-i pare rău că mă cunoaște așa. Rău îmi părea și mie…și după haine, și după permis. Între noi fie vorba, cred că Georgiana se cam bucura.

Deși știam că nu am voie, am coborât din mașină, m-am dus la polițistul care scria deja procesul-verbal și l-am întrebat dacă pot plăti amenda pe loc să nu mai umblu apoi. Mi-a zis că se poate. Știam foarte bine că amenda era 652,5 lei.

M-am căutat în buzunare, am întors portofelul pe dos și am numărat 603 lei. Erau toți. Am stat, m-am gândit…apoi, cu inima cât un purice și cu un orgoliu și mai mic, m-am dus înapoi la mașina mea și am bătut timorat în geam:

– Georgiana

– Da!

– Ai 50 de lei până la salariu?”

Publicitate
banner we radio