Ştiri

DOCUMENT! Manualul de educație fizică este gata. Ce vă învaţă Laur şi Laura

Elevii de clasa a V-a vor avea anul acesta manuale pentru Educație fizică și sport! Nu vor avea la timp însă celelalte manuale, mult mai importante, din cauza procedurilor și a contestațiilor.

Manuale de sport vor porni spre toţi elevii de clasa a V-a de la Cluj, în următoarele două săptămâni. Ei sunt primii care vor învăța să facă mișcare după un manual, informează TVR.

Publicitate

Pagini întregi de teorie, alături de fotografii sau scheme sunt elementele care se regăsesc în cartea după care, din această toamnă, profesorii de sport își vor organiza materia. În două imprimerii din țară, la Cluj şi Oradea, s-au tipărit deja zeci de mii de exemplare.

Într-una din tipografiile din Cluj Napoca se lucrează la foc continuu. Zeci de mii de manuale trebuie să fie gata la timp.

Mircea Giurgiu, director al imprimeriei Cluj-Napoca: „Licitația am câștigat-o împreună cu colegii de la Oradea. E vorba de 70.000 de exemplare de educație fizică și sport clasa a V-a. Am început lunea trecută la imprimare. Acum suntem la broșare și tăiere”.

Descarcă de AICI manualul de educaţie fizică

Profesorii de sport vor fi convocaţi la inspectoratele școlare din ţară pentru a fi instruiţi cum să predea orele de sport „ca la carte”. Însă, la începutul lunii, ministrul Liviu Pop a spus că profesorii vor fi cei care vor decide dacă folosesc sau nu manualul la ora de sport.

Reprezentanţii elevilor sunt supăraţi pentru că nu au fost deloc consultaţi când s-a luat decizia de a avea încă o carte în ghiozdan.

Despre acest subiect s-a pronunțat și premierul Mihai Tudose. El a spus că este „convins” că a fost o „glumă” a ministrului Educaţiei, dar că, dacă el reuşeşte să aducă toate manualele necesare în clase la începerea şcolii, poate să prezinte şi un „manual de colorat la sport”.

Zilele trecute, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că în primele două luni ale acestui an elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale şcolare, ci îndrumare. Până acum, Liviu Pop a susţinut în mai multe rânduri că toţi elevii, inclusiv cei de la clasa a V-a, vor avea toate manualele în 11 septembrie.

În următoarele săptămâni, cărțile vor ajunge în școlile din toată țara.

Dacă pentru manualele de la alte discipline vor mai avea de așteptat, cel de educație fizică și sport va ajunge la timp pe băncile elevilor din clasa a cincea.

Definiții, fotografii, scheme, dar și teste pentru elevi se regăsesc în manual. Iar ghid le sunt două personaje – Laur şi Laura -, prin intermediul cărora autorii cărții vor să le dezvolte competențele specifice educației fizice și sportului.

Publicitate
Publicitate
banner we radio