Ştiri locale

Mănânci pizza și dăruieşti familiilor nevoiaşe din Sfântu Gheorghe

O pizzerie din Sfântu Gheorghe s-a alăturat proiectului comunitar „Crăciun dăruit”, derulat de Crucea Roșie Covasna pentru a aduce în casele familiilor nevoiașe din județ magia sărbătorilor de iarnă.

În următoarele săptămâni, la fiecare comandă de pizza de 30 sau 40 cm, în contul organizației caritabile va intra o donație de 1 leu, pentru ca la final suma adunată să fie utilizată pentru a le oferi persoanelor aflate la limita subzistenței cadouri în pragul sărbătorilor.

Publicitate

„Programul nostru de Crăciun continuă și în acest an, datorită ofertei generoase a Pizzeriei Salento. Vom vizita din nou familii nevoiașe încercând să aducem căldură sufletească, magie și sărbătoare în casele lor înguste și modeste”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul organizației.

Proiectul a pornit de la o fetiță care-și dorea o minge roșie cu buline albe…

Nu este primul an în care Crucea Roșie Covasna ajută persoanele care nu și-ar permite în mod normal să pună cele necesare pe masă în preajma sărbătorilor de iarnă.

Proiectul a fost demarat în 2018, de la visul unei fetițe care și-a dorit să primească o minge roșie cu buline albe, pentru că „spiridușii lui Moș Crăciun nu ajunseseră la ea niciodată”. 

„Am început doar cu ideea de a-i oferi acea minge, iar pe urmă ne-am pus o întrebare: De câte resurse am avea nevoie să-i dăruim un Crăciun adevărat? Nu de multe. Așa s-a conturat obiectivul proiectului nostru. Ne-am prezentat ideea la Clubul Rotary din Sfântu Gheorghe, și a avut un impact imens asupra celor prezenți, astfel încât din sumele donate ne puteam permite nu numai mingea roșie, ci și un pom de Crăciun cu ornamente, hăinuțe, cizme și câteva bunătăți pe masă, iar alte câteva familii nevoiașe au primit sobă și lemne de foc, frigider, electricitate, respectiv alimente pentru Ajunul Crăciunului”, explică reprezentanții Crucii Roșii Covasna.

Potrivit acestora, scopul programului este să dovedească familiilor nevoiașe din județ că în orice situație se pot baza pe sprijinul comunității și al organizației.

„Joaca de-a spiridușii în Ajunul Crăciunului a lăsat o mare amprentă asupra tinerilor voluntari (…) În alegerea familiilor beneficiare am avut în vedere gradul de vulnerabilitate, respectiv ca atmosfera de sărbătoare și cadourile să fie o noutate în viața lor (…) Atenția noastră este îndreptată asupra capacității și voinței de schimbare a familiilor”, mai transmit reprezentanții Crucii Roșii Covasna.

Anul trecut, 4 familii și 19 copii au primit un pom de Crăciun, decorațiuni realizate manual, haine și cozonaci în cadrul programului caritabil „Magia primului Crăciun” derulat de organizație.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio