Ştiri locale

Managerul Spitalului Județean Sfântu Gheorghe: „În multe cazuri, diagnosticarea din timp salvează vieți”

Managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert, a făcut un nou apel la locuitori să nu ezite să se prezinte la specialist dacă au o problemă medicală, și atrage atenția că amânarea unui tratament poate agrava afecțiunea.

Potrivit acestuia, numărul cazurilor grave ajunse în atenția medicilor a crescut în ultimul an, odată cu apariția pandemiei.

Publicitate

„Gravitatea cazurilor care au ajuns în spital a crescut în această perioadă, și fac un nou apel la locuitorii județului să nu ezite să caute un medic specialist, chiar și în această perioadă ciudată din punct de vedere epidemiologic. Să se ducă la medic dacă observă o simptomatologie, dacă nu se simt bine, nu trebuie să aștepte nimeni să treacă o perioadă lungă de la debutul unei eventuale boli. Diagnosticarea din timp în multe cazuri salvează vieți!”, a subliniat managerul.

Acesta a precizat în mai multe rânduri că în ultima perioadă pacienții care au ajuns în atenția medicilor specialiști au avut forme mult mai grave față de cei care s-au prezentat la spital în alți ani, lucru care se poate datora și faptului că unii dintre aceștia s-au temut de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio