Ştiri locale

Managerul Spitalului Județean: „Pe lângă subfinanțarea notorie, sistemul medical se confruntă cu un deficit de personal. Avem multe posturi neocupate”

Sistemul medical românesc se confruntă cu un deficit de personal, iar ofertele salariale îngreunează și mai mult procesul de angajare, afirmă managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert, potrivit căruia unitatea medicală are foarte multe posturi neocupate.

Printre acestea se numără inclusiv posturi din zona administrativă, cum ar fi contabilitate, managementul calității, consiliere juridică sau resurse umane.

Publicitate

„Încercăm să găsim soluții (…) Sistemul medical se confruntă cu un deficit de personal, pe lângă subfinanțarea notorie. Nu ne ajută nici sistemul de salarizare care în zona administrativă  a rămas mult sub nivelul zonei medicale, motiv pentru care oamenii nu se angajează. Posturile sunt foarte multe: de la personal tehnic, până la contabilitate, resurse umane, serviciul de management al calității, consilier juridic, sunt multe posturi deschise la spitalul nostru”, a declarat András-Nagy Róbert. Vezi AICI VIDEO cu interviul complet acordat de managerul Spitalului postului We Radio.

Managerul este de părere că este responsabilitatea Ministerului Sănătății ca în perioada următoare să stabilească anumiți indicatori și să decidă dacă pentru sistemul medical este importantă sau nu calitatea actului medical. Spitalele din România trebuie să poată face angajări pentru a suplimenta numărul de medici, infirmieri, asistenți medicali, și nu numai, însă este nevoie de finanțare în acest sens.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio