Ştiri locale

Managerul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe: „Rugăm rudele pacienţilor să se organizeze în familie, astfel încât să nu ne sune toţi nepoţii să se intereseze de starea aceluiaşi pacient”

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras-Nagy Robert, a făcut miercuri un nou apel către aparţinătorii pacienţilor, pe care îi roagă să se organizeze în cadrul aceleiaşi familii, astfel încât să nu mai sune toţi pentru a se interesa de starea de sănătate a rudelor aflate internate în unitatea medicală.

Mai mult, acesta spune că au existat plângeri din partea aparţinătorilor pacienţilor internaţi, nemulţumiţi de faptul că nu li se răspunde la telefon în momentul în care sună să se intereseze de starea de sănătate a rudelor, astfel că îi roagă pe cei care sună la Spital, să o facă doar între orele 13:00-15:00, atunci când personalul medical nu se află în secţii alături de bolnavi.

Publicitate

„Dorim să transmitem un mesaj către aparţinătorii pacienţilor, cei care se interesează de cei internaţi, să facă acest lucru după ora 13:00 şi până în ora 15:00. Colegii noştri lucrează foarte mult timp pe secţie, medicii de prinicipiu se eliberează după ora 13:00, şi de aceea nu pot să răspundă la telefon înainte. Am primit observaţii că nu răspunde nimeni la telefon, dar de aceea nu răspund, pentru că sunt pe secţie. O altă rugăminte este ca în momentul în care o bunică, o mamă sau un tată este internat, să nu se intereseze toţi nepoţii. Să se organizeze, să se intereseze de ruda internată doar unul singur, pentru că trebuie să răspundă colegii noştri la fiecare aparţinător, iar în timpul acesta, dacă nu se organizează în interiorul familiei chestiunile acestea, luăm timp de la alţi aparţinători care vor să afle date medicale de la medic despre pacienţi”, a spus managerul Spitalului într-o videoconferinţă de presă.

Miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe erau internaţi 86 de pacienţi confirmaţi cu Covid-19, toţi având forme medii şi severe ale bolii, dar şi alţi 11 pacienţi suspecţi. Nouă dintre pacienţii infectaţi şi un altul suspect sunt în stare critică la secţia de Terapie Intensivă, iar un pacient este intubat, conform datelor prezentate de conducerea unităţii medicale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio