Ştiri locale

Mai sunt câteva locuri libere la consultațiile gratuite de depistare a cancerului de prostată, derulate de Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe

Peste 100 de persoane s-au înscris în ultimele 3 săptămâni pentru a beneficia de consultații gratuite pentru depistarea cancerului de prostată, în cadrul unui program de screening pe care Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe îl va demara în data de 14 noiembrie.

Consultațiile se vor desfășura în perioada 14-18 noiembrie, la cabinetul de specialitate al Spitalului, iar reprezentanții unității medicale transmit că numărul de locuri este limitat, astfel că pacienții se mai pot programa doar pentru data de 18 noiembrie.

Publicitate

„În perioada 14-18 noiembrie, pacienții cu vârste de peste 45 de ani, care nu sunt diagnosticați cu afecțiuni urologice, pot beneficia de screening gratuit pentru cancerul de prostată, la cabinetul de specialitate din Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe (cabinetul nr.24). Mai avem locuri disponibile pentru data de 18 noiembrie! (…) Cancerul de prostată afectează 1 din 7 bărbați! Nu vă asumați niciun risc! Programați-vă din timp la control”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Până vineri s-au înscris 105 persoane care doresc să beneficieze de screening gratuit. Programările se fac exclusiv telefonic, la numărul 0736 636 249.

Potrivit statisticilor, unul din şapte bărbaţi (15%) dezvoltă cancer de prostată de-a lungul vieţii, acesta fiind al doilea cel mai frecvent tip de cancer, după cel de plămâni, şi a şasea cauză de deces prin cancer în cazul bărbaţilor. Testele de screening ajută la descoperirea afecţiunii în stadii incipiente, înainte de apariţia simptomelor sau complicaţiilor.

De multe ori, bărbaţii care au cancer de prostată în stadii incipiente nu prezintă simptome specifice, iar multe dintre semnele care însoţesc această afecţiune, atunci când ele apar, pot indica şi alte probleme ale prostatei, precum hipertrofia benignă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio