Ştiri locale

Mai multe clase de la 3 şcoli din Sfântu Gheorghe intră în scenariul roșu. Liceul „Mikes Kelemen” revine la scenariul galben

Șapte clase din cadrul Școlii Gimnaziale „Váradi József”, o clasă a Școlii Gimnaziale Specială și jumătate dintr-o alta de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, respectiv elevii care au participat fizic la cursuri în scenariul hibrid, întră începând de joi, 1 octombrie, în scenariul roșu care prevede derularea orelor de curs exclusiv online.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna a transmis că măsura a fost luată pentru o perioadă de 14 zile, urmând ca sălile, clasele, holurile și toaletele să fie curățate, aerisite și dezinfectate.

„Vă informăm asupra faptului că se suspendă activitatea didactică față în față pe o perioadă de 14 zile în următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Váradi József Sfântu Gheorghe – clasele III A, IV A, V A, VI A, VII A, VIII A și VIII B; Școala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe – clasa simultană pregătitoare – I. D; Colegiul Național Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe – ½ din clasa a X-a A – elevii care au participat la cursuri față în față în scenariul hibrid. În toate aceste unități procesul instructiv- educativ se va desfășura online, conform Scenariului 3”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Totodată, conducerea IȘJ Covasna a transmis că începând cu data de 1 octombrie, cursurile la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe vor fi reluate, elevii urmând să învețe după scenariul hibrid, conform situației transmise pentru săptămâna în curs de către Direcția de Sănătate Publică Covasna.

Miercuri, Liceele Teoretice „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului și „Nagy Mozes” din Târgu Secuiesc, o clasă a Liceului Economic „Berde Aron” din Sfântu Gheorghe, dar și mai multe grupe ale Grădiniței cu Program Prelungit „Gulliver“ din municipiu au fost plasate în scenariul roșu pentru 14 zile, după ce au fost depistate cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și cadrelor didactice.

Elevii altor 6 unități de învățământ din județ rămân, deocamdată, sub scenariul roșu, fiind vorba despre Liceele Tehnologice „Kós Károly” și „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe, Școala Postliceală Sanitară din Sfântu Gheorghe, Grădinița cu Program Normal și Școala Gimnazială „Darkó Jenő” din Dalnic, dar și Școala Gimnazială Specială din Olteni.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate