Ştiri locale

Mai multe clădiri neîngrijite vor fi supraimpozitate de Primăria Sfântu Gheorghe. Printre ele sediul Poștei Române și un imobil al Electrica

Mai multe clădiri din municipiul Sfântu Gheorghe, printre care și cea a Poștei Române din centrul orașului și un imobil din strada Nicolae Bălcescu aparținând Electrica SA, care sunt neglijate și au un impact negativ asupra aspectului urbanistic al oraşului, vor fi supraimpozitate anul viitor. Hotărârea a fost aprobată de consilierii locali, marți, în ședință extraordinară.

Potrivit documentației aprobate de consilierii locali, clădirile au fost identificate de angajații Compartimentului Disciplina în Construcții din cadrul Poliţiei Locale, iar proprietarii au fost somaţi să le repare, însă pentru că nu s-au conformat, s-a propus majorarea impozitului datorat bugetului local.

Publicitate

Astfel, clădirea Poștei Române din strada 1 Decembrie 1918 va fi supraimpozitată anul viitor  cu 300%, în vreme ce imobilul din strada Nicolae Bălcescu nr.17, aparținând Electrica Distribuție Transilvania SA, și care se află într-o avansată stare de degradare, va fi suprataxat cu 400%.  

Tot cu 400% vor fi supraimpozitate și cele trei proprietare ale unui imobil din str. Borviz nr.28, dar și proprietara unei clădiri din strada József Attila nr. 96, iar două imobile, dintre care unul în strada Kós Károly nr. 51, iar altul în strada Sălciilor nr. 19, vor fi supraimpozitate cu 300%.

Amintim că, potrivit Codului fiscal, autorităţile locale pot majora cu până la 500% impozitele pentru terenurile şi clădirile neglijate, în funcţie de anumite criterii. La Sfântu Gheorghe, supraimpozitarea a început în 2016.

În ceea ce privește clădirea Poştei Române, considerată monument istoric, autoritățile locale au încercat, de-a lungul timpului, să constrângă proprietarul pentru ca acesta să o reabiliteze sau să o cedeze Municipalității. Pe vremuri, în acest imobil a funcţionat hotelul „Hungaria”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio