Ştiri locale

„Maghiari cu care România se mândrește”, proiect al unei Asociaţii din Sfântu Gheorghe

Asociația Identitate și Dialog din Sfântu Gheorghe a demarat un proiect care are ca scop realizarea unei broșuri, intitulată „Maghiari cu care România se mândrește”, destinată copiilor români și maghiari din învățământul primar și gimnazial din județul Covasna.

Inițiativa urmărește selectarea câtorva personalități de naționalitate maghiară, care s-au remarcat în România ultimilor 100 de ani, prin contribuția lor în diverse domenii.

Publicitate

„Citind poveștile acestor eroi moderni, copiii maghiari se vor simți incluși în aniversarea centenară a unei țări care este și a lor și pentru edificarea căreia au contribuit atâția maghiari de seamă. De asemenea, copiii români vor învăța câteva noțiuni despre contribuția unor personalități maghiare la dezvoltarea statului român modern”, transmit inițiatorii.

Potrivit acestora, oricine cunoaște etnici maghiari care au avut realizări notabile, și care au reprezentat cu cinste România în lume, este invitat să vină cu propuneri, cele mai bune idei urmând a fi selectate și incluse în broșuri.

Și pentru că realizarea proiectului presupune anumite costuri, oricine dorește să susțină inițiativa o poate face prin donații, în contul Asociației Identitate și Dialog, deschis la BCR: RO73RNCB0124144195560001.

 

 

Publicitate
banner we radio