Ştiri locale

Magazinele Lidl din Târgu Secuiesc și Covasna amendate de OPC pentru practici comerciale incorecte

Protecția Consumatorilor Covasna a amendat supermarketurile Lidl din Târgu Secuiesc și Covasna, după ce la raft au fost descoperite produse care figurau ca fiind la reducere, însă în realitate erau vândute la un preț mai ridicat.

Pe lângă amenzile aplicate, de 42.000, respectiv 40.000 de lei, comisarii au dispus și încetarea practicilor comerciale incorecte.

„SC Lidl Discount SRL, magazinul din municipiul Târgu Secuiesc, a fost sancționat contravențional cu amendă în sumă de 42.000 lei și propunerea pentru emitere Decizie încetare a practicilor comerciale incorecte, întrucât în data de 03.10.2023 avea la comercializare Șuncă de porc Moravia, 100 grame, cu reducere de preț 30%, preț afișat pe produs 3,63 lei, iar la casa de marcat prețul era de 4,89 lei. SC Lidl Discount SRL, magazinul din orașul Covasna, a fost sancționat contravențional cu amendă în sumă de 40.000 lei, și propunerea pentru emitere Decizie încetare a practicilor comerciale incorecte, întrucât în data de 05.10.2023, avea la comercializare Iaurt de băut 2% grăsime, marca Pilos, 400 grame, cu reducere de preț 26%, preț afișat la raft 1,99 lei, iar la casa de marcat prețul era de 2,99 lei”, a transmis conducerea OPC Covasna.

Aceeași sursă precizează că afișarea pe produs sau la raft a unui preț mai mic decât cel real este considerată a fi practică comercială incorectă și înșelătoare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio