Ştiri locale

„M.A.I. etic, M.A.I. integru!” – Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției la Serviciul de Permise și Înmatriculări auto Covasna

În perioada 6 – 10 septembrie 2021, în cadrul Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, Direcția Generală Anticorupție desfășoară activități preventive destinate domeniului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

În acest context, ofițerii de prevenire ai Serviciului Județean Anticorupție Covasna desfășoară activități preventive destinate atât personalului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, cât și beneficiarilor serviciilor acestora.

Publicitate

Astfel, au fost organizate activități atât în perimetrul sediului S.P.C.R.P.C.Î.V. Covasna, cât și în zona de plecare pe traseul de susținere a probei practice din municipiile Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, ocazie cu care polițiștii anticorupție au interacționat cu candidații la proba practică a examenului auto, cu instructori auto, precum și cu cetățenii care s-au prezentat la ghișeele acestui serviciu.

În contextul desfășurării activităților preventive, cetățenii au fost informați cu privire la competența Direcției Generale Anticorupție, sistemul național Call center anticorupție 0.800.806.806., consecințele implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării acestora, transmițându-le materiale de informare adaptate domeniului de activitate vizat, cu mesajul „Minimum 22 din 26 sunt norocoase!”.

Premergător acestor activități, întreg personalul S.P.C.R.P.C.Î.V. Covasna a participat la o întâlnire cu lucrătorii D.G.A., în cadrul căreia s-au pus în discuție subiecte vizând importanța adoptării unui comportament integru și urmările implicării în fapte de corupție.

De asemenea, lucrătorii D.G.A. au participat la întâlnirea organizată de S.P.C.R.P.C.Î.V. Covasna cu reprezentanții școlilor de șoferi, unde au fost abordate aceleași subiecte.

Campania națională „M.A.I. etic, M.A.I. integru!” se desfășoară în perioada mai – decembrie 2021, dorindu-se ca, prin implementarea ei, să se contribuie la consolidarea integrității și, implicit, a încrederii cetățenilor în serviciile publice prestate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, instituție esențială pentru buna funcționare a societății.

Informații suplimentare despre această campanie și materialele de promovare utilizate în context pot fi vizualizate pe site-ul Direcției Generale Anticorupție, meniul Mass-media/Campanii de informare (AICI)

Comunicat – Serviciul Județean Anticorupție Covasna

Publicitate
Publicitate
banner we radio