Ştiri locale

Lucrările la noua creșă din Târgu Secuiesc sunt în grafic. Clădirea ar putea fi inaugurată până la finalul lunii

Lucrările la noua creșă din Târgu Secuiesc, pe care autoritățile locale o construiesc cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, „avansează bine”, transmit reprezentanții Primăriei. Clădirea, construită în vecinătatea Liceului „Gábor Áron” din municipiu, ar urma să fie inaugurată înaintea începerii noului an școlar, cel mai probabil până la finalul acestei luni.

„Noua creșă, aflată în construcție, va avea o capacitate maximă de 40 de copii. Lucrările avansează bine”, au transmis reprezentanții Primăriei Târgu Secuiesc.

Publicitate

Noua creșă, care va avea 4 grupe, putând să asigure locuri pentru circa 40 de copii, va fi eficientă din punct de vedere energetic. Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 11 milioane de lei, lucrările incluzând costurile aferente racordării clădirii la rețelele de utilități.

„Domnul ministru Cseke Attila mi-a promis personal că această creșă va fi gata până în luna august, a spus că vrea să vină la inaugurare. Sunt 3 tipuri de creșe, cea pe care o vom construi noi este o creșă mică, pentru că nu avem suprafață de teren mare (…) Racordarea grădiniței la utilități se va plăti prin PNRR, tot ce înseamnă racordare la curent, apă, și așa mai departe”, declara primarul Bokor Tibor în luna ianuarie a acestui an.

La începutul anului trecut, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic. Până în prezent au fost alocate finanțări pentru 212 astfel de creșe, care vor fi construite în diferite localități ale României, urmând să fie asigurate circa 11.500 de noi locuri pentru copii.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio