Ştiri locale

Lucrările la baza salvamont și centrul de promovare turistică din zona Balvanyos ar putea începe în acest an. Un nou refugiu montan în Munții Baraolt

Lucrările pentru construcția bazei și a centrului de formare și promovare turistică Salvamont din zona Balvanyos ar putea fi demarate în acest an, în prezent fiind în pregătire proiectul tehnic. Baza Salvamont va fi amenajată în locul unui imobilul aflat în localitatea Bixad, folosit în trecut de drumari. Clădirea se află într-o stare avansată de degradare, prin urmare va fi demolată și ridicată de la zero.

„Este în lucru, avansăm, urmează etapa de proiect tehnic, se vor vota indicatorii, iar anul acesta sperăm să și finalizăm această etapă, pentru că sunt mai multe etape de parcurs, dar se lucrează. În prima fază trebuie să demolăm, pentru că avem o clădire foarte veche acolo, iar ulterior se va reconstrui acea bază. Am trecut de faza Studiului de Fezabilitate, se vor vota indicatorii tehnico-economici, iar abia apoi se va trece la proiectul tehnic”, ne-a spus șeful Salvamont Covasna, Leonid Moscviciov.

Acesta a mai precizat că în planurile Serviciului Public Salvamont Covasna pentru acest an se află și amenajarea unui nou refugiu montan, al optulea din județ, în munții Baraolt.

Potrivit proiectului Consiliului Județean Covasna, zona Balvanyos este una dintre principalele zone turistice ale judeţului, iar realizarea unei baze Salvamont şi a unui centru de formare şi promovare, unde se vor putea organiza diferite întâlniri, şedinţe de lucru, seminarii în domeniile de salvare montană şi protecţia naturii, este bine-venită.

(Ioana Ardeleanu)   

Publicitate
banner we radio