Ştiri locale

Lucrările de reabilitare a drumului către Întorsura Buzăului vor fi terminate anul viitor

Lucrările de reabilitare a DJ 121 A, care face legătura între DN 13 E şi DN 10, asigurând accesul spre staţiunea Covasna, respectiv spre Întorsura Buzăului, se vor încheia anul viitor, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor.

Investiţia, demarată în vara anului trecut, vizează asfaltarea unui tronson de 22,5 kilometri, cuprins între DN13E şi localitatea Întorsura Buzăului.

Publicitate

„Am demarat lucrările pentru a lega infrastructural zona Covasnei cu regiunea Întorsura Buzăului. Este o lucrare de 6,5 milioane euro, care înseamnă dezvoltare, construire totală a acestui drum judeţean, unde nu a fost niciodată asfalt, între DN 13E – Boroşneu Mare – Boroşneu Mic – Valea Mare – Sărămaş – Întorsura Buzăului, în total 22,5 km de drum judeţean. Eu cred că anul viitor, deci 2020, finalizăm în totalitate această lucrare”, a declarat Tamás Sándor.

El a evidenţiat că reabilitarea acestui drum va contribui la dezvoltarea microregiunii, precum şi la „relocarea” circulaţiei dinspre zona Buzaielor spre staţiunea Covasna şi municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, care, în prezent, se face parţial prin judeţul Braşov.

Investiţia este cofinanţată de Guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi Consiliul Judeţean Covasna.

Primarul comunei Valea Mare, Gheorghe Avram, şi-a exprimat speranţa că investitorii vor fi atraşi de zonă după finalizarea lucrărilor.

„Este o zonă mirifică, iar în momentul în care drumul acesta se va face şi va fi ca lumea, sunt sigur că o să vină şi la noi investitori. Avem un investitor care a făcut o pârtie de schi cu nocturnă şi teleschi, precum şi un lac de pescuit pe vreo 7-8 hectare, vrea să construiască şi o pensiune şi un bazin de înot. În apropiere se află şi mănăstirea ortodoxă de la Valea Mare”, a spus primarul.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio