Ştiri locale

Locuitorii din Chilieni și Coșeni ar putea fi branșați la gaze în următorii 2-3 ani

Localitățile Chilieni și Coșeni ar putea fi racordate la rețeaua de gaze naturale dacă cel puțin 70% dintre locuitorii celor două sate își vor da acordul să achite costurile pentru a fi branșați.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că Primăria intenționează demararea lucrărilor de asfaltare a străzilor în cele două sate aparținătoare, proiectul fiind deja inclus în programul Anghel Saligny. Cu toate acestea, autoritățile locale vor să soluționeze problema lipsei rețelei de gaz, și au demarat un sondaj în rândul locuitorilor celor două sate pentru a afla cât la sută dintre aceștia își doresc să fie branșați.

Publicitate

Potrivit acestuia, până în prezent peste 80% dintre locuitorii satului Coșeni s-au declarat interesați.

„În această perioadă se strâng semnături de la locuitori, i-am rugat pe cei doi reprezentanți ai celor două comunități să meargă la fiecare familie. Din Coșeni s-au depus deja semnăturile zilele trecute, peste 80% dintre cetățeni au semnat că doresc să fie gaz în localitatea lor, respectiv că ar contribui cu o anumită sumă pentru branșament. Noi am spus că dacă cel puțin 70% dintre cetățenii localităților vor opta pentru a avea gaz, atunci într-o primă fază vom încerca să obținem fonduri de la nivel european sau guvernamental. Ne-am propus și ne dorim să asfaltăm străzile din cele două localități, am inclus asfaltarea în programul Anghel Saligny, iar acolo nu putem să așteptăm foarte mult”, a explicat primarul.

Edilul speră că lucrările de extindere a rețelei de gaze se vor putea finaliza în circa 2-3 ani, și a declarat că dacă acestea nu vor putea fi finanțate prin fonduri europene sau guvernamentale, se va opta pentru contractarea unui credit.

„Am spus că până nu clarificăm exact problema gazului nu putem să asfaltăm străzile acolo. Am rezolvat problema canalizării, a apei, am putea deja să asfaltăm însă nu are rost să asfaltăm iar peste 3-4 ani să vină cineva să strice tot pentru a pune conductele de gaz. Dacă vine același răspuns și de la locuitorii din Chilieni, avem o imagine foarte clară și vom merge mai departe, bani vom avea de undeva, cu siguranță”, a mai spus  Antal Árpád.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio