Sport, Ştiri locale

Liviu Ciobotariu este noul antrenor al lui Sepsi OSK

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va avea un nou antrenor în noul sezon. Cristiano Bergodi nu și-a prelungit contractul cu formația covăsneană, iar în locul său va veni Liviu Ciobotariu.

Cele două părți au bătut palma, iar „Ciobi” va fi prezentat oficial într-o conferință de presă. „Așa este, ne-am înțeles cu Liviu Ciobotariu. În curând va fi prezentat ca noul nostru antrenor”, a spus directorul general al clubului, Attila Hadnagy, într-o reacție pentru Gazeta Sporturilor.

Liber de contract, Liviu Ciobotariu aștepta o ofertă din țările arabe, dar a ales în cele din urmă propunerea venită de la Sfântu Gheorghe.

Ciobotariu s-a despărțit la finalul acestui sezon de FC Voluntari, pe care o antrena din mai 2021. A dus formația de lângă București în finala Cupei României în sezonul 2021-2022 (unde a pierdut în faţa lui Sepsi), dar și în play-off-ul Superligii, unde a terminat pe locul 4.

Liviu Ciobotariu le-a mai pregătit în carieră pe FC Național, CS Otopeni, Pandurii Târgu-Jiu, CF Brăila, Dinamo, CSMS Iași, FC Vaslui, ASA Târgu-Mureș, Al-Faisaly, Al-Tai, FC Botoșani, naționala Libanului și Hermannstadt.

10 performanțe reușite de Liviu Ciobotariu de-a lungul carierei 

  • A promovat-o pe CS Otopeni în 2007/08.
  •  A fost ultimul antrenor care a ocupat prima poziţie cu Dinamo mai mult de două etape, s-a întâmplat în sezonul 2011/12 (19 etape a ocupat locul 1).
  • A obținut cea mai clară victorie din istoria celor de la FC Vaslui pe prima scenă, 8-1 cu Corona (2013/14).
  • A primit doar 10 goluri în 19 meciuri pe banca grupării din Vaslui.
  • A avut 13 meciuri fără înfrângere pe banca lui Tg. Mureş în stagiunea 2014/15, echipă pe care a urcat-o de pe locul 5 până pe 1.
  • A ocupat locul 2 cu ASA, aceasta fiind cea mai bună clasare pentru o nou-promovată din istoria Ligii 1 (excluzând echipele înscrise direct).
  • A contribuit cu 8 jocuri la cea mai lungă serie de invincibilitate din istoria Botoşaniului, 14 meciuri (2019).
  • A rămas în istoria celor de la FC Botoşani ca antrenorul cu cele mai multe victorii consecutive – 6 (2018/19).
  • A salvat-o pe FC Voluntari de la retrogradare în 2020/21 și a bifat o finală de Cupă cu ilfovenii anul trecut (1-2 cu Sepsi).
  • Are cea mai lungă serie de victorii consecutive din istoria ilfovenilor, 6 succese în 2021/22, sezon încheiat pe 4, cea mai bună clasare all-time pentru Voluntari.

Cantonament în Austria pentru Sepsi OSK

Sepsi OSK a terminat sezonul trecut pe locul 6, dar și cu trofeul Cupei României, din nou, în vitrină. Echipa va disputa pe 8 iulie Supercupa României, la Ploieşti, împotriva Farul Constanţa, așa că se grăbește cu pregătirea de vară.

Între 19 și 30 iunie, echipa va fi plecată în Austria, așa cum a tot fost în pauza de vară. Nu la Kaprun, ci în Bad Tatzmannsdorf, în estul țării, într-un resort impresionant. La Avita Resort Sepsi va beneficia de cele mai bune condiții de cazare și antrenament.

 

 

Publicitate
banner we radio