Sport, Ştiri locale, Video

LIVE VIDEO. Sepsi OSK începe noul sezon al Ligii 1 în deplasare cu Hermannstadt

Noul sezon al Ligii 1 de fotbal a început vineri seară cu semi-surpriza de la Cluj, unde campioana CFR nu a reuşit decât un egal, 1-1, cu FC Botoşani.

Al doilea meci al primei etape se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureş, unde se vor întâlni FC Hermannstadt din Sibiu şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Din cauza problemelor cu stadionul din Sibiu, nou-promovata se vede nevoită să joace meciurile de acasă pe stadionul din Târgu Mureş, până la modernizarea terenului propriu.

Sibiul revine pe prima scenă după o pauză de șase ani, de această dată fiind reprezentat de FC Hermannstadt, formaţie care a reuşit două promovări consecutive. De asemenea, merită amintit şi parcursul formidabil din Cupa României, când elevii lui Alexandru Pelici s-au calificat în finală sezonul trecut, fiind prima echipă dintr-o ligă inferioară din ultimii 36 de ani care a ajuns în finala competiţiei.

De partea cealaltă, Sepsi continuă şi în acest sezon cu Eugen Neagoe pe bancă, cel care a schimbat total jocul covăsnenilor, evoluţiile acestora din 2018 fiind apreciate de către toţi microbiştii.

FC Hermannstadt a terminat sezonul precedent pe locul secund în Liga a 2-a, la două puncte în spatele celor de la Dunărea Călăraşi. Pe durata stagiunii amintite, ardelenii au suferit doar o înfrângere şi au avut la final cea mai bună apărare, numai 13 goluri încasate.

Sibienii nu au mai pierdut pe propriul teren din 11 martie 2017. Atunci au fost învinși la limită de echipa a doua a lui ASA Tg. Mureş, 0-1, într-un meci disputat în Liga a 3-a. De partea cealaltă, Sepsi a fost neînvinsă pe teren advers în play-out-ul ediţiei precedente, în care a înregistrat două victorii şi cinci rezultate de egalitate.

Ambele echipe au trecut prin transformări mari în această vară, astfel că meciul din această etapă se anunţă unul cu multe necunoscute pentru ambii antrenori.

De la Sepsi OSK au plecat 11 jucători în ultimele luni, alţi 10 jucători fiind aduşi la Sfântu Gheorghe, însă oficialii clubului spun că mai este nevoie de 2-3 jucători pentru a avea dubluri pe toate posturile.

Antrenorul Eugen Neagoe va trimite în teren o echipă din care fac parte doar 6 jucători care s-au regăsit în formaţie şi sezonul trecut, cinci titulari fiind noi în lotul lui Sepsi. Este vorba despre Drăghici, Jovanovici, Velev, Vaşvari şi Prosser.

De la Sepsi OSK lipsesc căpitanul Ousmanne Viera şi nou-venitul Bryan Nouvier, ambii accidentaţi în cantonamentul din Austria.

Primul 11 trimis pentru Sepsi OSK: Niczuly – Drăghici, Ursu, Jovanovici, Sato – Velev, Vaşvari – Prosser, Fülöp, Tandia – Simonovski.

Partida începe la ora 18:00 şi poate fi urmărită LIVE pe Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV, dar şi online pe linkurile de mai jos:

https://youtu.be/TOAfQYTe05U

https://youtu.be/zBMO1G-G3EI

Publicitate
banner we radio