Ştiri locale

Liceenii covăsneni se pot înscrie la concursul național „The Switch”; premii de peste 40.000 de euro puse în joc

Liceenii din județul Covasna sunt așteptați să se înscrie la prima ediție a concursului „The Switch”, o competiție națională de soluții antreprenoriale, adresată elevilor de clasele 9-11, pasionați de antreprenoriat, business sau tehnologie, care pune la bătaie premii totale în valoare de 40.000 de euro.

Participarea este gratuită, iar elevii se pot înscrie până pe 23 februarie, atât individual, cât și în echipe de maximum trei persoane, prin completarea unui formular online (AICI).

Publicitate

Competiția pune la bătaie 20 de premii a câte 500 de euro pentru elevii care se califică în etapa regională, și alte 3 premii a câte 10.000 de euro pentru cei care intră în competiția națională. Pe lângă bani, elevii au șansa de a câștiga și alte premii oferite de partenerii proiectului chiar dacă nu au ajuns în finală, și vor putea participa la sesiuni de networking, workshop-uri și un bootcamp.

Conform regulamentului, vor fi desemnați câștigători participanții care vor prezenta soluții inovative pentru provocările lansate în competiție, respectiv cea mai bună propunere business care are la bază o afacere care poate schimba societatea în care trăim; cea mai bună propunere tech, punând accentul pe tehnologie, respectiv cea mai bună propunere colaborativă, urmând să fie premiată echipa formată din elevi ai mai multor echipe care vin cu soluții diferite și ajung la o idee inovatoare pentru marea finală.

În zilele de 5 și 6 martie sunt programate finalele regionale ale competiției, etapă în care vor fi aleși 20 de câștigători, câte 5 din fiecare regiune de concurs, iar în perioada 18-20 martie concurenții vor participa la un bootcamp în cadrul competiției.

Marea finală va avea loc în perioada 28 aprilie – 1 mai, conform calendarului de concurs.

Fiecare elev va primi feedback din partea unui juriu format din antreprenori, experți în tehnologie sustenabilă și invitați surpriză, printre care Alina Burlacu – RBL; Cornel Amariei – inventator LUMEN; Indira Abdulvoap – CEO Logiscool și business mentor EA-The Entrepreneurship Academy; Alexandru Ghiță – președinte Educativa Group; Olivia Vereha – Code4Romania, sau Alexandru Dancu – cercetător, Alumni Aspen România.

Competiția este organizată de Cluburile de Antreprenoriat și Tehnologie „Edison”, Grupul Educativa și Social Innovation Solutions, care și-au propus să abordeze alfabetizarea tehnologică și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, dar și să dubleze în următorii 5 ani numărul de absolvenți de liceu care aleg o carieră în antreprenoriat sau tehnologie, comparativ cu anul 2020.

„Edison este locul de întâlnire al antreprenoriatului cu tehnologia și obiectivul nostru este să aducem elevii cât mai aproape de cele două domenii ale viitorului. Știm că tinerii sunt motivați de competiții, așa am gândit The Switch, concursul care să-i mobilizeze și să le stârnească cele mai creative, trăsnite, dar și utile și inovatoare idei. Premiem liceeni care au o viziune de viitor, pe cei care caută răspunsuri la întrebările De ce? și Cum?, și pe cei care vor să producă schimbare în jurul lor. Căutăm soluții de business & tech sustenabile, care pot rezolva cele mai importante probleme ale societății” a transmis coordonatorul „The Switch”, Tudor Popescu, într-un cominicat de presă.

Elevii covăsneni care sunt interesdați de participarea la competiție pot afla mai multe detalii despre proiect și despre etapele de înscriere pe site-ul: https://theswitch.ro/.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio