Ştiri locale

VIDEO. Liberalul Mădălin Guruianu, primul candidat pentru Primăria Sfântu Gheorghe înscris la Biroul Electoral

Liberalul Mădălin Guruianu şi-a depus luni candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, el fiind primul candidat înregistrat la Biroul Electoral.

Guruianu, care a reuşit să adune cele 550 de semnături necesare pentru candidatură, a menţionat că îşi va construi campania electorală pe ideea de normalitate şi de bună înţelegere între români şi maghiari, principii care i-au călăuzit şi până acum viaţa şi activitatea politică.

Publicitate

„Eu sunt realist, trăiesc de 15 ani în acest oraş şi ştiu că aproape oricine ar fi candidat de la UDMR o să câştige această funcţie. Ce-mi doresc eu foarte mult este să transmitem un semnal de normalitate, acelaşi semnal cu care am intrat ca independent în Consiliul local în 2008, este semnalul pe care PNL în Sfântu Gheorghe l-a transmis constant. Avem şi români, avem şi maghiari pe listele de candidaţi atât la Consiliul local, cât şi la Consiliul judeţean şi încercăm să facem în aşa fel încât lumea să nu mai perceapă lucrurile etnic şi să construim împreună”, a declarat Mădălin Guruianu.

El şi-a depus candidatura în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, deputatului Andreea Paul şi liderului PNL Covasna, Codruţ Opaiţ, care a menţionat că obiectivul organizaţiei este de a avea un rezultat mai bun decât PSD.

Andreea Paul, care în cursul după amiezii îşi va lansa volumul „Forţa economică a femeilor”, a declarat că a venit la Sfântu Gheorghe pentru a-l susţine pe Mădălin Guruianu, având convingerea că are capacitatea de a uni comunitatea în jurul ideilor sale. Ea a spus că Mădălin Guruianu are şanse reale de a fi ales viceprimar din rândul viitorilor consilieri locali, dacă nu va obţine mandatul de primar. În opinia sa, toţi candidaţii pentru Primărie vor trebui să vină în faţa electoratului cu un plan de dezvoltare urbană pentru următorii 15-20 de ani, amintind, printre altele, că în judeţul Covasna salariul mediu este cu circa 4-500 de lei sub media naţională, investiţiile autohtone şi străine sunt la un nivel scăzut, iar infrastructura s-a dezvoltat greu în ultimii ani.

Pentru Primăria Sfântu Gheorghe şi-au mai anunţat intenţia de a candida actualul primar Antal Árpád din partea UDMR, profesoara Rodica Pârvan din partea PSD, Cătălin Lazăr, fost consilier în Ministerul Tineretului şi Sportului, din partea ALDE şi fostul viceprimar Bálint József, susţinut de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio