Sport, Ştiri locale

Leo Grozavu (Sepsi OSK) despre meciul cu FC Botoşani: „Este o partidă importantă, dar nu un război”

Antrenorul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Leo Grozavu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că FC Botoşani, pe care echipa sa o va întâlni duminică, este revelaţia acestui campionat şi că este îndreptăţită să spere la un loc în play-off.

„Este o partidă importantă, dar nu aşa cum vrea lumea să o facă, să transfere o partidă normală de fotbal între două echipe într-un război. În niciun caz nu va fi aşa. Întâlnim o echipă care, cred eu, şi este părerea mea personală, este revelaţia acestui campionat, în pofida faptului că la plecarea în competiţie au schimbat o serie de jucători, nu foarte mulţi, pentru că au păstrat nucleul de bază, dar au venit cu această noutate pe banca tehnică care s-a dovedit, până în momentul de faţă, că a fost o alegere peste aşteptări. Un antrenor tânăr, dornic, care joacă un fotbal ofensiv, modern, care atrage lumea în tribune. Eu îl felicit pe această cale. Dar, mă cunoaşte toată lumea, sunt un tip foarte ambiţios şi îmi doresc să câştig fie că e vorba despre o partidă de fotbal amicală sau oficială”, a declarat Leo Grozavu.

Publicitate

Acesta a mai spus că deşi are afinităţi pentru echipa botoşăneană, la care a lucrat timp de mai mulţi ani, vrea ca Sepsi să câştige meciul de duminică.

„Mă bazez foarte mult pe jucătorii pe care îi am la dispoziţie în momentul de faţă, o echipă care de la joc la joc a arătat că a înţeles foarte mult din ceea ce vreau să le transmit şi îmi doresc ca şi duminică, la momentul începerii partidei, să avem cea mai bună stare pentru a ne putea exprima pe teren. Miza celor trei puncte este şi pentru noi foarte importantă ţinând cont că în momentul de faţă avem 32 şi, normal, că orice punct acumulat la final se transformă într-o zestre mult mai bogată în acel play-out pe care o să-l jucăm. E adevărat că cei aproape patru ani petrecuţi la Botoşani nu pot să treacă neobservaţi. Au însemnat şi pentru mine ceva, am rămas într-o relaţie foarte bună cu toţi oamenii de acolo. În momentul de faţă reprezint altă echipă, aici îmi desfăşor activitatea, cine mă ştie şi mă cunoaşte foarte bine ştie că indiferent de jocul pe care îl practic, de afinităţile pe care le-aş avea în afara meseriei, atunci când ne întâlnim pe teren încerc să câştig. Nu sunt eu pe teren, sunt pe margine, dar îmi doresc foarte mult să câştig. Am spus, Botoşani a fost revelaţia acestui campionat prin ceea ce au arătat în partidele de campionat, prin jocul pe care l-au prestat. Cred că sunt îndreptăţiţi să spere la un loc de play-off. Apoi, sigur, este important şi ce vor face pe viitor. Din punctul meu de vedere nu e totul să te califici în play-off, trebuie să îţi propui mai mult. Sperăm să avem şi noi posibilitatea într-o perioadă cât mai scurtă de timp să ne batem pentru accederea între primii şase, dar odată ajunşi acolo eu nu cred că am rezolvat ceva. Ştim foarte bine că în anii trecuţi echipele care au intrat în primele şase şi mă refer aici la Iaşi şi chiar şi la Sepsi nu au mai reuşit să se conecteze la acel play-off. Nu e suficient să te califici acolo, trebuie să şi demonstrezi că te poţi bate de la egal la egal cu cei cu care ai ajuns să concurezi”, a mai spus Leo Grozavu.

Meciul dintre Sepsi OSK şi FC Botoşani, programat în cadrul etapei a 25 a Ligii I de fotbal, se va juca duminică, de la ora 17:00, pe stadionul municipal din Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio