Ştiri locale

Lansare de carte la Muzeul Cinegetic: „Torțe vii în Blocul Sovietic. Cazuri de autoincendiere motivate politic în anii 1966-1989”

Sâmbătă, 13 ianuarie 2024, ora 15.00 în Sfântu Gheorghe, la Casa Bene, în cadrul Colecției Publice Cinegetice, sala Bedő Albert (Strada Gróf Mikó Imre nr. 11), va avea loc lansarea cărții „Torțe vii în Blocul Sovietic. Cazuri de autoincendiere motivate politic în anii 1966-1989”. Autorul este Petr Blažek, istoric în cadrul Institutului pentru Studiul Regimurilor Totalitare, Praga, Republica Cehă.

Volumul a fost tradus în limba română de Helliana Ianculescu și a apărut în 2023 la Editura Fundației Culturale Memoria avându-l ca editor pe Cosmin Budeancă, redactor-șef al revistei Memoria.

Publicitate

La lansarea-dezbatere vor participa, alături de autorul Petr Blažek și editorul Cosmin Budeancă, istoricii Benkő Levente, Nicolae Pepene și Alexandru Groza, precum și Török József, președintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din judeţul Covasna.

Evenimentul este co-organizat de Asociația de Utilitate Publică Vadon, Fundația Culturală Memoria, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Festivalul de Film și Istorie Râșnov, Muzeul Ororilor Comunismului în România, Institutul pentru Studiul Regimurilor Totalitare și Centrul Ceh. Volumul a fost publicat cu sprijinul AFCN.

Publicitate
Publicitate
banner we radio