Ştiri locale

La Sfântu Gheorghe începe montarea apometrelor digitale la intrările în blocuri. Lucrările vin la pachet cu întreruperi temporare de apă

Majoritatea reclamațiilor pe care operatorul regional Gospodărie Comunală SA le primește se referă la pierderile de apă: toate pierderile care apar înaintea contorului principal sunt suportate de furnizorul de servicii, în timp ce pierderile care apar după contorul principal sunt acoperite de consumatori.

La Sfântu Gheorghe, în cazul consumatorilor care locuiesc la bloc, datorită apometrelor digitale care vor fi montate în perioada următoare la intrările în blocuri, contorizarea va fi și mai precisă, citirea apometrelor urmând să fie realizată în doar câteva secunde. Înlocuirea va afecta contoarele principale din blocurile de locuit, dar nu și consumatorii individuali.

Publicitate

Compania de apă va furniza, în diferite zone ale municipiului, contoare inteligente care pot fi citite de la distanță. Licitația a fost câștigată de una dintre cele mai mari companii specializate din țară, Vestra Industry, dar apometrele vor fi instalate de un  subcontractant.

„Ne bucurăm că putem oferi orașului aparatură modernă și de mare precizie, mai exact 3.000 de apometre digitale care vor fi instalate în următoarele luni, dar acest lucru reprezintă și o provocare, întrucât contoarele de apă pot fi instalate doar dacă apa este oprită în locația respectivă. În cele mai multe cazuri, acest lucru va însemna întreruperea furnizării serviciului timp de aproximativ 11 ore, dar va fi anunțată în prealabil, atât în presa locală, cât și pe pagina noastră de Facebook: www.facebook.com/apacov.ro. Dorim să reducem la minimum neplăcerile cauzate de întreruperile de apă, mai ales că acestea afectează nu doar persoanele fizice, ci și întreprinderile și instituțiile”, a declarat Kozsokár Attila, directorul Gospodărie Comunală SA.

Întreruperile de apă pentru înlocuirea apometrelor încep la ora 07:30 și durează până la ora 18:30.

Conform planurilor, inițial două, iar ulterior trei echipe vor lucra la înlocuirea contoarelor. În majoritatea cazurilor va fi necesară oprirea apei doar pentru o zi – în cazul blocurilor, acest proces este mai rapid, însă în cazul caselor particulare, unde apometrele se pot afla pe o proprietate privată, procesul poate fi mai lung, întrucât proprietarul trebuie să semneze și un proces-verbal de consemnare a stării apometrului demontat.

Kozsokár Attila a declarat că lucrările sunt programate să înceapă luni, 16 octombrie, iar antreprenorul este foarte optimist că se vor finaliza până la sfârșitul anului, așa cum prevede contractul. Conform planului, zilnic ar urma să fie înlocuite 25-30 de apomentre, ceea ce pentru cele 3 echipe ar însemna circa 50 de zile de lucru.

Gospodărie Comunală SA
Biroul de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio