Ştiri locale

La Sfântu Gheorghe a început depunerea cererilor de către tineri pentru sprijinul privind plata chiriei

Tinerii cu vârsta sub 35 de ani vor primi până la 50 de euro lunar pentru plata chiriei

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat recent proiectul de hotărâre privind acordarea de sprijin tinerilor pentru plata chiriei.

Publicitate

Astfel, începând de vineri, 10 decembrie, tinerii vor putea depune cererile iar Primăria Sfântu Gheorghe le va acorda un sprijin de maxim 50 de euro/lună, dar nu mai mult de 25% din valoarea totală lunară a chiriei. Beneficiarul va suporta diferența de preț a chiriei din fondurile proprii.

„Deși este încă un program pilot pentru tineri, programul multianual de Sprijin acordat tinerilor pentru închirierea unor locuinţe poate oferi exact ajutorul de care un tânăr are nevoie pentru a deveni independent. Cu toții am experimentat, probabil, cât de mult poate însemna un mediu de sine stătător în cazul separării de părinți la o anumită vârstă. Tocmai de aceea, pentru a-și găsi propriul drum, propria voce și propria vocație, fiecare tânăr are nevoie de un loc unde are posibilitatea de a crea dacă este cazul, unde poate să primească liniștea de care are nevoie. Prin acest program, dorim să ajutăm tinerii din Sfântu Gheorghe în procesul de maturizare și de definire a identității lor”, a declarat viceprimarul Vargha Fruzsina.

Pentru a beneficia de acest sprijin, printre altele, solicitantul trebuie să fie major, în vârstă de sub 35 de ani la data soluționării cererii; să aibă domiciliul sau reședința în Sfântu Gheorghe; să fie absolvent de liceu sau școală profesională; locul de muncă să fie în Sfântu Gheorghe; să aibă un contract de închiriere valabil pe o perioadă de cel puțin 4 luni, înregistrat la ANAF; să nu dețină sau să nu fi deţinut în ultimii 5 ani o cotă-parte mai mare de jumătate dintr-o locuință; să nu fie rudă până la gradul IV inclusiv cu proprietarul imobilului de la care închiriază locuința; să nu aibă datorii la bugetul local.

De asemenea, tinerii care nu sunt studenţi vor beneficia de facilitate numai dacă au reşedinţa în municipiul Sfântu Gheorghe de minim 6 luni la data depunerii cererii.

Persoanele interesate vor depune cererea tip împreună cu documentele necesare (copie după act de identitate, diplome de studii şi contractul de închiriere, plus adeverinţa de la locul de muncă sau de la unitatea de învățământ), la Biroul pentru Tineret al Primăriei din strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5. Cererea tipizată va putea fi accesată de pe site-ul Primăriei (AICI) sau se va putea solicita în format tipărit de la Biroul pentru Tineret.

Conform regulamentului aprobat de Consiliul Local, după trei luni de la aprobarea cererii, solicitanţii declaraţi eligibili vor depune o Anexă (poate fi descărcată de AICI), urmând ca sumele pentru ultimele trei luni să fie plătite în maxim 10 zile. Această anexă va fi depusă o dată la trei luni.

Scopul programului este de sprijinire a tinerilor care locuiesc, lucrează sau sunt studenți în Sfântu Gheorghe, de reducere a fenomenului de plecare a tinerilor înspre alte comunități, dar şi de stimulare a tinerilor să revină în municipiu.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio