Ştiri locale

La finalul lunii iulie începe un nou curs de pregătire pentru asistarea gravidelor la naștere, la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe

Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a lansat înscrierile pentru un nou curs de pregătire pentru asistarea gravidelor la naștere, la care pot participa atât viitorii tătici și rudele de gradul I, cât și alte persoane interesate de astfel de informații. Noua serie începe pe 30 iulie, iar pregătirea va avea loc pe parcursul a 4 săptămâni, în fiecare zi de marți, de la ora 13:00, în sala de ședințe a spitalului (la parter, clădirea centrală).

„Începând cu luna martie, organizăm în fiecare lună cursul de pregătire pentru viitorii părinți. Vă mulțumim pentru interesul acordat! În timpul cursurilor, mămicile și tăticii pot acumula informații utile despre sarcină, naștere, alimentație sănătoasă și îngrijirea nou-născutului. Este o prioritate pentru spitalul nostru să ne asigurăm că mama poate naște în cel mai sigur mediu posibil, aici, acasă, aproape de familie și prieteni, și că tatăl poate fi prezent la naștere. De aceea am creat acest curs, pentru a încuraja, pregăti și sprijini părinții. De asemenea, mulțumim pentru sprijin celor de la Lansinoh România și HiPP România care au surprins cuplurile cu cadouri care le vor fi utile în timpul nașterii și în perioada imediat următoare acesteia. Vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați la următorul curs, care începe pe 30 iulie”, au transmis reprezentanții unității medicale.

Taxa de participare este de 50 de lei / cuplu înscris și poate fi plătită la Policlinică. Înscrierile se pot face completând formularul online disponibil AICI

Cursuri și la Târgu Secuiesc

Și Spitalul Municipal Târgu Secuiesc organizează lunar, în a doua zi de vineri, cursuri de pregătire pentru viitorii părinți. În cadrul orelor de pregătire, cursanții primesc informații și sfaturi despre naştere, metodele de ameliorare a durerii, sau îngrijirea postnatală, și au ocazia să viziteze secția de Obstetrică – Ginecologie a spitalului.

„Pregătește-te în siguranță pentru cel mai frumos moment din viața ta, la cursul de educație prenatală (…) Sfaturile și exercițiile vă vor ajuta să vă sporiți încrederea şi să fiți pregătiți pentru ceea ce vă așteaptă. În cadrul programului nostru, veți vizita secția noastră modernă de Obstetrică-Ginecologie și infrastructura maternității, veți cunoaşte profesioniştii şi veți putea pune întrebări despre perioada prenatală şi postnatală (…) Programele noastre sunt deschise tuturor gravidelor şi aparținătorilor interesați! Nu lăsați pregătirea prenatală la voia întâmplării! Vă așteptăm alături de noi să faceți paşi siguri pe drumul spre maternitate!”, transmit reprezentanții Spitalului Municipal Târgu Secuiesc.

Următorul curs are loc pe 12 iulie, între orele 10:00 şi 12:00, la sectia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Târgu Secuiesc (intrarea principală, etajul 1). Luna viitoare, cursul se va ține pe data de 9 august.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio