Sport

La doar 17 ani, David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație

Înotătorul român David Popovici (17 ani) a câștigat luni seară medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri liber de la Budapesta. El a stabilit și un nou record mondial pentru juniori, după ce îl stabilise pe precedentul în semifinale.

Este prima medalie majoră la un campionat de seniori pentru David Popovici care a făcut o cursă extraordinară, preluând conducerea imediat după a doua întoarcere de bazin. El a câștigat cursa cu timpul 1:43.21, fiind urmat de sud-coreeanul Sunwoo Hwang și britanicul Tom Dean, marele favorit al cursei. David Popovici devine astfel cel mai tânăr campion mondial din istorie la proba de 200 m liber, la doar 17 ani, 9 luni şi 5 zile.

Publicitate

 

David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

”Am concurat gândindu-mă că toți cei care mă apreciază urmăresc această cursă”, a spus Popovici imediat după finalul cursei.

Marţi dimineaţa, 21 iunie, sportivul român va intra în competiţie în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României, potrivit News.ro.

Publicitate
banner we radio