Ştiri locale

La Covasna s-a înființat Clubul Sportiv Carpați, în subordinea autorităților locale

Autoritățile locale din stațiunea Covasna au înființat Clubul Sportiv „Carpați”, care va funcționa în subordinea Primăriei. Denumirea aleasă amintește de Asociația Sportivă „Carpați” Covasna, care a fost înființată în anul 1931 și, ulterior, reînființată după 1990, dar care și-a suspendat între timp activitatea. Primarul stațiunii, Gyerő József, a transmis că deși Clubul nou-înființat nu este succesorul de drept al Asociației, acesta își propune „să continue îndelungatele tradiții etico-sportive ale precursoarei sale”.

Potrivit edilului, Clubul a obținut deja certificările și autorizațiile necesare din partea Agenției Naționale pentru Sport, iar din toamna acestui an, orașul Covasna va fi reprezentat de sportivii acestui club în Campionatul de fotbal.  

„La inițiativa unor oameni de sport și microbiști cu ștate vechi în fotbalul covăsnean, a unor consilieri locali cunoscători ai istoriei fenomenului fotbalistic autohton, administrația covăsneană a decis înființarea Clubului Sportiv Carpați Covasna (…) Subliniez că noul club nu este succesor în drepturi al Asociației Sportive Carpați Covasna, (…) dar el își propune să continue îndelungatele tradiții etico-sportive ale precursoarei sale (…) Aș dori să îmi exprim și cu această ocazie recunoștința și mulțumirea tuturor foștilor și actualilor sportivi, antrenorilor, tehnicienilor, conducătorilor de structuri sportive, organizatorilor de competiții, tuturor sponsorilor și suporterilor care de-a lungul timpului și-au adus aportul la promovarea sportului în orașul nostru! Felicit echipa de fotbal a Asociației Sportive Covasna, care a obținut în acest an locul al III-lea în campionatul județean! Sunt bucuros pentru faptul că din toamnă orașul nostru va putea fi reprezentat în campionat de către fotbaliștii Clubului Sportiv Carpați Covasna! Totodată, aștept cu nerăbdare momentul când echipa va putea lua în stăpânire noul stadion, aflat în prezent în lucru!”, a transmis, printre altele, primarul Gyerő József.

Amintim că lucrările pentru construirea stadionului de fotbal și a terenului multifuncțional pentru handbal și tenis din orașul Covasna au fost demarate în primăvara anului 2022.  Investiția, în valoare de circa 8 milioane de lei, este realizată prin Compania Națională de Investiții (CNI) și presupune amenajarea unui teren de fotbal de mari dimensiuni, cu gazon artificial și instalație pentru iluminat nocturn, tribune cu 500 locuri, teren multifuncțional pentru handbal și tenis, clădiri cu vestiare și grupuri sanitare, locuri de parcare, alei pietonale și spații verzi. Bazele sportive vor putea fi utilizate atât de localnici și turiști, dar mai ales de echipele sportive care vin în cantonament în această zonă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio