Ştiri locale

La Comandău a avut loc o nouă ediţie a taberei „Natura – Izvorul vieții”

Anul acesta, tabăra “Natura – Izvorul vieții”, care se organizează pentru a șaptea oară, a avut loc din nou în Comandău: cu scopul de a ajuta copiii să însușească cât mai multe cunoştinţe despre problemele de mediu și  să le integreze cu cele învățate în viața lor de zi cu zi.

Organizatorii taberei, Asociația „Zöld Nap” și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Management al Deșeurilor” (ADI SIMD), cu sprijinul Organizațiilor care Implementează Obligațiile privind Răspunderea Extinsă a Producătorului (OIREP), respectiv cu Consiliul Județean Covasna și Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, datorită cărora copii din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Albiș, Zăbala, Poian, Lemnia s-au întâlnit cu noțiuni precum gestiunea deșeurilor, economia circulară,  protecția mediului și al naturii.

Publicitate

„Tabăra are succes neîntrerupt de la prima organizare. La noi vin copii cu vârste între 10 și 16 ani din diferite localități al județului. Obiectivul nostru principal este educația ecologică ceea ce este inclusă în activitățile taberei cum ar fi gestionarea deșeurilor și reciclarea acestora, prezentarea metodelor de transport alternativ disponibile pentru toată lumea. Reciclarea este o temă recurentă și în cadrul jocurilor în grup, de pildă realizarea de jucării din role de hârtie igienică, prin care, dăm o nouă viață hârtiei”, a declarat Ráduly Attila, organizator și președintele  Asociației „Zöld Nap”.

Ambrus József, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Sistem Integrat de Management al Deșeurilor” din județul Covasna a declarat: “Rezultatele bune ale colectării deșeurilor în județul Covasna nu se datorează numai de sistemului nostru bine conceput sau al activității firmelor de colectare sau celor de la sortarea  deșeurilor: cel mai important lucru este atitudinea oamenilor. Știm că este un proces pe termen lung, care se bazează pe atenție și transmiterea de informații: constatăm că prin intermediul copiilor sensibilizăm mai ușor pe părinți și bunici, astfel încât la final să avem o societate mai curată și mai sănătoasă. De aceea, cred că este benefic să fim prezenți la  astfel de inițiative.”

Sursa: comunicat de presă ADI SIMD – Biroul de presă

Publicitate
banner we radio