Ştiri locale

La aproape jumătate de an de la accidentul mortal de la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, polițistul implicat este încă în concediu medical

A trecut aproape o jumătate de an de la accidentul mortal produs pe DN 12, la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, în care un tânăr de doar 28 ani și-a pierdut viața după ce mașina la volanul căreia se afla a fost izbită frontal de o alta scăpată de sub control, condusă de un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În ciuda faptului că reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe ne-au transmis cu fiecare ocazie că „cercetările în acest dosar își urmează cursul firesc”, ancheta pare că bate pasul pe loc, iar cel mai bine simt asta rudele tânărului care a pierit în tragicul eveniment rutier, și care așteaptă să se facă dreptate.

Publicitate

Polițistul covăsnean în vârstă de 40 de ani, care a intrat pe contrasens într-o curbă deosebit de periculoasă,  izbind frontal mașina condusă de tânăr, a fost audiat abia după aproape 3 luni de evenimentul rutier, întrucât starea de sănătate nu i-ar fi permis să se prezinte în fața procurorilor.

Împotriva bărbatului nu au fost dispuse măsuri preventive, având doar calitatea de suspect, astfel că este, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Ionel Pădurariu, „o persoană liberă ca oricare alta”.

„Împotriva sa nu au fost dispuse măsuri preventive, este o persoană liberă ca oricare alta, însă probabil că în privința permisului de conducere există anumite interdicții, deoarece începerea urmăririi penale s-a dispus pentru conducere sub influența alcoolului. La acest moment, alte repercusiuni nu cunosc să existe, nefiind măsuri preventive în cauză”, ne-a explicat în urmă cu câteva săptămâni, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Ionel Pădurariu.

Într-un răspuns la solicitarea We Radio, reprezentanții IPJ Covasna au transmis, vineri, că polițistul în cauză nu a revenit la muncă, fiind în prezent în concediu medical, „având în vedere situația de incapacitate temporară de muncă”.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră din 21.04.2022, (…) vă comunicăm faptul că polițistul în cauză se află în prezent în concediu medical având în vedere situația de incapacitate temporară de muncă”, se arată în răspunsul IPJ Covasna.

Amintim că reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe ne-au declarat în mai multe ocazii că polițistul s-a ales cu o fractură coxofemurală și câteva coaste fracturate în urma acestui accident, fiind supus unor intervenții chirurgicale, iar ulterior fiind imobilizat la pat timp de mai multe săptămâni.

Teoretic, polițistul s-ar putea întoarce la muncă, atâta timp cât nu există o condamnare definitivă pentru infracțiuni comise cu intenție, care să atragă excluderea din profesie.

Bărbatul are calitatea de suspect în acest dosar, după ce s-a constatat că s-a urcat băut la volan, rezultatul etilotestului indicând, atunci, o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, buletinul de analiză toxicologică a relevat că acesta avea o alcoolemie de aproape 2 la mie în sânge (1,89 gr/mie alcool pur la prima probă, 1,55 gr/mie alcool pur în sânge la a doua probă).

Procurorii au dispus, până în prezent, autopsierea tânărului de 28 de ani decedat în accident, constatarea stării celor două vehicule implicate, și au audiat rudele tânărului și pe polițistul implicat în accident. Nici necropsia, nici expertiza tehnică nu au fost, până în prezent, finalizate.

Reamintim că accidentul a avut loc în seara zilei de 2 decembrie, în jurul orei 17:00.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio