Sport, Ştiri locale

Kertész Dávid înaintea „finalei” dintre Sepsi OSK şi FC U Craiova: „Avem toată încrederea că stadionul va fi plin”

Suporterii Sepsi OSK sunt așteptați în număr cât mai mare să își susțină echipa favorită la meciul de joi seara, de la ora 21:00, împotriva FC U Craiova 1948, partidă reprogramată prin decizia Comisiei de recurs a FRF în urma scandărilor xenofobe din data de 29 ianuarie.

Oficialii clubului din Sfântu Gheorghe au transmis că biletele vor putea fi  achiziționate doar de către deținătorii cardurilor de suporter, fie de la casa de bilete, fie în sistem online, și doar în limita a 2 bilete / card. Măsura a fost luată pentru a se evita eventualele incidente, având în vedere că galeria oltenilor are interdicție de a participa pe stadioane la meciurile jucate de echipa craioveană timp de 6 etape.

Publicitate

Într-un interviu la We Radio (video AICI), vicepreşedintele Sepsi OSK, Kertész Dávid, a declarat că partida de joi seara va fi o premieră națională, fiind primul meci care se rejoacă din astfel de motive, și va reprezenta și o „finală”, fiind decisiv pentru intrarea echipei în play-off.

„Jucătorii au încredere în forțele proprii, au încredere că jucăm acasă, au încredere în suporteri că vor veni în număr mare și vor susține echipa. Nu putem nega faptul că au o dezamăgire față de hotărârea Comisiei de recurs, dar totuși le zicem să își ia gândul de la ce s-a întâmplat până acum și să considere că meciul acesta trebuie câștigat, dacă vor să performeze și să evolueze, să intre în play-off. Sunt jucători adunați din multe colțuri ale țării dar și din afară, poate unii au avut mai multe ediții de Campionat când au jucat în play-off, poate sunt unii pentru care ar fi o premieră să joace. Dacă zici că ești sportiv de performanță, eu nu concep să nu învingi, deci numai să vii să joci, eu nu înțeleg. Trebuie să pui osul la contribuție, mai ales că suntem pe teren propriu, în așa fel încât să învingi, asta trebuie să fie mentalitatea și eu văd la băieți că simt acest lucru (…) Avem toate speranțele că va fi un meci bun și sper să îl putem tranșa în favoarea noastră”, a spus vicepreședintele clubului, care i-a îndemnat pe fani să se prezinte în număr cât mai mare pe stadion.

„Am făcut acest stadion frumos, l-am construit cu multă trudă și din inimă, ca să fie plin. Am avut 3 meciuri până acum: primăvara trecută, meciul tur cu CSU Craiova din semifinalele Cupei României, apoi am avut astă-vară două meciuri europene unde pot să zic că am fost peste 7.000 de oameni în stadion. Este cazul și acum să vină lumea și avem toată încrederea (…) că stadionul va fi, dacă nu plin, dar aproape plin, iar spectatorii vor susține echipa”, a mai spus Kertész Dávid.

Acesta a precizat că pentru meciul de joi, clubul din Sfântu Gheorghe va lua toate măsurile pentru ca suporterii echipei adverse să nu poată cumpăra bilete și să nu se poată infiltra în galeria Sepsi OSK. Conform deciziilor date de Comisiile de disciplină și recurs, FCU Craiova are interdicție de a avea spectatori în tribune timp de 6 etape, cu toate acestea, peste 1.000 de suporteri olteni au sfidat interdicția, iar duminică au făcut deplasarea pe cont propriu la Sibiu pentru a-și susține echipa în meciul jucat cu Hermannstadt.

„Noi deja de vineri aveam informații de la Jandarmerie că foarte mulți suporteri craioveni și-au luat bilete în sectorul rezervat spectatorilor sibieni, fiindcă sectorul oaspeților trebuie să fie închis prin acea hotărâre a Comisiei de recurs. Cu toate acestea, au luat bilete și s-au infiltrat, am văzut și la televizor că s-a format un grup destul de serios de aproape 1000 de persoane. Sperăm că la noi nu se va întâmpla acest lucru. Am primit acea informare de la clubul craiovean unde specifică mai clar că în afară de faptul că nu organizează deplasarea suporterilor, ne cer în mod expres să nu vindem bilete, să nu deschidem sectorul suporterilor oaspeți și să nu dăm bilete nici în peluza adiacentă, în sectorul oaspeților. Au specificat acum foarte bine astfel încât ei să nu aibă nicio responsabilitate. Intervine problema noastră să organizăm noi în așa fel încât suporterii olteni să nu poată intra pe stadion. Noi avem acel sistem de cu carduri de suporteri, de obicei în ziua meciului dădeam bilete și fără card, deschideam și sistemul online, dar am spus că de data aceasta nu vom face așa. Pentru acest meci se vor putea cumpăra bilete numai cu cardurile de suporter, deci teoretic oltenii nu au cum să cumpere bilete. Știu că sunt inventivi, (…) dar sperăm că putem evita intrarea spectatorilor craioveni la meci, mai ales că și clubul craiovean ne-a indicat să nu le permitem”, a mai spus Kertész Dávid la We Radio.

Și galeria oficială Sepsi OSK a lansat zilele trecute un apel pe Facebook prin care îi îndeamnă pe suporteri să se prezinte în număr cât mai mare la meci, pentru a-și arăta susținerea față de echipă „în mod civilizat, într-un stadion plin”.

„În această perioadă dificilă pentru clubul nostru preferat și echipa dragă nouă, cel mai puternic sprijin din partea noastră este dacă suntem alături de ei, pe stadion. Vă rugăm să veniți în număr cât mai mare la meciul de joi seara împotriva FC U Craiova 1948, să arătăm din nou că noi putem să purtăm spre victorie echipa noastră favorită, Sepsi OSK, în mod civilizat, într-un stadion plin, că suntem într-adevăr cel de-al doisprezecelea jucător din tabăra noastră!”, au transmis reprezentanții galeriei oficiale.

Clubul din Sfântu Gheorghe a pus în vânzare biletele pentru partida cu FCU 1948 Craiova, reprogramată să se joace joi, 16 martie, de la ora 21:00, la Arena Sepsi OSK de la ieșirea din oraș spre Miercurea Ciuc. Cei interesaţi îşi mai pot procura tichetele de la casieria Arenei Sepsi OSK, miercuri între orele 16:00 și 19:00, dar și în ziua meciului, între orele 17:00 și 21:00.

Ca de obicei, copiii sub 12 ani vor beneficia de 50% reducere, cu excepția locurilor din sectorul VIP.

În cursul zilei de marți, Multi-Trans a anunțat că va introduce curse speciale pentru partida de joi seara, cu pornire de la orele 19:30; 19:45 și 20:00, pe traseul liniei 5, de la capătul de linie din strada Berzei (în direcția Casa cu Arcade – Gara CFR, atingând toate stațiile), iar la întoarcere, pornirea se va face la ora: 23:00.

Biletele de autobuz se vor putea achiziționa atât de la punctele de vânzare cunoscute, cât și online prin intermediul aplicației 24pay.

***

Amintim că pe 29 ianuarie partida dintre Sepsi OSK și U Craiova 1948 a fost suspendată din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni. Arbitrul Andrei Chivulete a decis să întrerupă meciul în încercarea de a-i convinge pe suporterii Craiovei să renunțe la scandările controversate. După pauza de 10 minute, jocul a fost reluat, însă fanii au continuat cu scandările reprobabile. La doar câteva zeci de secunde de la reluare, Andrei Chivulete a decis suspendarea definitivă a jocului.

Luna trecută, Comisia de Disciplină a FRF a decis ca partida să fie câștigată de covăsneni cu 3-0 la „masa verde”, iar oltenii, care au primit și o amendă de 22.500 de lei, nu pot avea spectatori timp de 6 meciuri. Ambele cluburi au fost amendate, Sepsi OSK primind inițial cea mai mare sancțiune – 25.000 de lei – pentru organizarea defectuoasă a partidei.

Ulterior, după mai multe amânări, Comisia de Recurs a decis rejucarea partidei și reducerea sancțiunii aplicate echipei Sepsi OSK la 10.000 de lei, în schimb, a menținut sancțiunile aplicate echipei oltene (22.500 de lei amendă și 6 etape fără spectatori în tribune).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio