Ştiri locale

Judeţul Covasna, pe primele locuri ale Campaniei naţionale „Ecoatitudine”

Campania de educare a cetățenilor cu privire la importanța colectării ecologice a deşeurilor, derulată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Covasna” (ADI-SIMD Covasna), a fost continuată şi în lunile de vară, astfel că până la sfârşitul lunii august au fost adunate 90 de tone de deşeuri colectate selectiv şi reciclabile.

Judeţul Covasna s-a implicat pentru prima oară în Campania naţională „Ecoatitudine”, acestui proiect alăturându-i-se zece şcoli din localităţile judeţului. În acest program, judeţul Covasna ocupă unul dintre primele locuri, mulţumită elevilor, profesorilor îndrumători din şcolile localităţilor Covasna, Întorsura Buzăului, Aita Mare, Brăduţ, Micfalău, Bodoc, Reci, Estelnic, Breţcu şi Moacşa şi locuitorilor acestor localităţi, precum şi eforturilor celor patru operatori economici specializaţi în gestionarea deşeurilor (TEGA Sfântu Gheorghe, GospCom Târgu  Secuiesc, GosTranscom Covasna, ISBV Întorsura Buzăului).

„Obiectivul nostru este să încurajăm publicul să colecteze deşeurile în mod selectiv, ceea ce merită început încă din copilărie, acesta fiind motivul pentru care ne-am adresat, în primul rând, elevilor. Cifrele demonstrează că locuitorii judeţului sunt deschişi la acest lucru, iar unindu-ne forţele, vom putea îndeplini şi cerinţele UE” – a subliniat directorul ADI SIMD Covasna, Ambrus József.

Dintre localităţile participante la campanie, oraşul Covasna se află pe primul loc în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deșeurilor de mase plastice, de ambalaje din PET-uri, carton, hârtie şi a deşeurilor metalice, în schimb, la colectarea deşeurilor de sticlă conduce localitatea Reci, dar fiecare localitate participantă merită o apreciere deosebită, pentru că a demonstrat faptul că selecția colectivă poate deveni, de asemenea, o rutină, contribuind astfel la menţinerea unui mediu curat şi sănătos pentru noi şi pentru copiii noştri.

Campania de educaţie ecologică și mediu „Ecoatitudine” se va desfăşura până în data de 31 octombrie 2017.

Asociaţia adresează tuturor invitaţia de a urmări activitatea participanţilor la concursul ce se desfăşoară în cadrul campaniei de educaţie ecologică şi mediu, pe pagina de web www.ecoatitudine.eu, sub rubrica „concursuri”, pentru a le aprecia efortul cu un „like” şi pentru a-i încuraja!

Rezultate parţiale:

– Pungi galbene (mase plastice, ambalaje PET, hârtie, carton şi deşeuri metalice):

  1. Covasna, 2. Întorsura Buzăului, 3. Moacşa

– Pungi verzi (sticlă):

  1. Reci, 2. Covasna, 3. Bodoc

Biroul de presă ADI SIMD Covasna

Publicitate
banner we radio