Ştiri locale

Joi intră în vigoare modificările de trafic din jurul magazinului Şugaş

Strada Tavaszi Sándor va avea sens unic dinspre magazinul Jysk spre zona centrală.

Recomandarea Primăriei pentru şoferi este să fie atenţi la semnele de circulaţie din zonă, până când se vor obişnui cu noile modificări!

Publicitate

Din dorinţa de a reduce aglomeraţia din trafic, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a propus în vara acestui an modificări ale traficului din jurul magazinului Şugaş.

În urma evaluării opiniilor locuitorilor, Primăria a aprobat versiunea nr. 1 a proiectului de modificare a traficului (vezi harta mai jos), iar această variantă a fost avizată şi de Poliţia Rutieră, astfel că de joi, 15 noiembrie, noile reguli vor intra în vigoare.

Conform noilor reguli, strada Tavaszi Sándor va avea sens unic dinspre magazinul Jysk spre zona centrală, mai puţin partea dintre strada Bánki Donát și magazinul Jysk care va rămâne cu două sensuri.

Astfel, zona delimitată de blocuri (parcare Jysk, terenul de joacă) va putea fi accesată dinspre strada Bánki Donát și părăsită în aceeași direcție. Cei care ies din această zonă în direcția străzii Tavaszi Sándor vor putea accesa și străzile Gödri Ferenc și Gróf Mikó Imre.

Proiectul de fluidizare a traficului elaborat pentru zona din jurul magazinului Șugaș afectează, printre alții, locuitorii celor 27 de blocuri din zonă, care au avut la dispoziţie o dezbatere publică pentru a-şi exprima părerile despre aceste modificări.

E important de ştiut că varianta aprobată nu duce la desființarea niciunui loc de parcare.

Publicitate
banner we radio