Ştiri locale

Joi începe SepsiClassic, primul festival de muzică clasică din Sfântu Gheorghe

Publicul poate alege din trei concerte camerale, patru recitaluri, un concert simfonic, două concerte în aer liber și două prelegeri din istoria muzicii.

De luni s-au pus în vânzare biletele pentru concertul sopranei Kolonits Klára și al pianistului Zsoldos Bálint. Concertul cu titlul Florile verii va avea loc vineri, 7 iulie, de la ora 17:30 la Centrul de Cultură Arcuș, din strada Oltului. Artiștii au inclus în program piese de la marii romantici: Tchaikovsky, Brahms și Grieg. În deschidere va cânta Keresztes Antónia, elevă a Liceului de Arte „Plugor Sándor”.

Bilete disponibile

Încă se mai pot cumpăra bilete pentru concertele festivalului, acestea fiind disponibile la Casa Municipală de Bilete sau pe pagina www.eventim.ro.

Joi, 6 iulie Orchestra de Cameră Kaganovskiy Virtuosi va deschide șirul concertelor cu producția Salut d’amour, de la ora 19:30, la Biserica unitariană. Concertul va fi precedat de recitalul la vioară al tânărului artist Furus Ábel, din Tg. Secuiesc.

Vineri, 7 iulie, de la ora 19:30 renumitul artist Somogyi-Tóth Dániel va cânta la orga Bisericii Krisztus Király. Înaintea concertului la orgă, va susține un recital clarinetistul Kádár János Balázs din Sfântu Gheorghe .

Concertele zilei de sâmbătă vor fi găzduite de sala Bartók în clădirea recent renovată a Muzeului Național Secuiesc. Muzeul va fi accesibil publicului numai pe durata acestor concerte.

De la ora 17:30 pianista Radnóti Róza vine în fața publicului cu o serată muzicală din piese ale lui Ligeti György și Bartók Béla. în deschidere va cânta tânăra violoncelistă Dénes Dorottya din Sfântu Gheorghe.

Concertul pianistei va fi urmat de la ora 19:45 de concertul cameral susținut de pianistul Veress Ábel și prietenii: Kiss Lucia (violoncel) și Kóbor Éva (vioară). Ca invitat special li se va alătura pianistul Bogányi Gergely, care va susține de la ora 20:45 un recital extraordinar de pian în fața unei săli arhipline. Biletele la acest ultim concert al zilei s-au vândut în totalitate.

Duminică, în ultima zi a festivalului pianistul Szőcs Botond din Sfântu Gheorghe și prietenii: Filip Zsombor (chitară), Csoma Attila (tubă) și Mădălina Bourceanu (soprană) pot fi văzuți și ascultați în cadrul unui concert cameral, de la ora 17:30 în sala Bartók din Muzeul Național Secuiesc.

Concertul simfonic al Filarmonicii Banatul Timișoara va închide prima ediție a Festivalului de Muzică Clasică SepsiClassic. Renumita orchestră va concerta pentru prima dată la Sfântu Gheorghe duminică, 9 iulie, de la ora 19:30 în Biserica Krisztus Király. Dirijor: Cristian Spătaru, solist la pian: Balogh Ádám.

Prețul biletelor variază între 30 și 40 de lei, cele cu reducere, pentru elevi și pensionari fiind la jumătate de preț. Biletele cu reducere se pot procura numai de la Casa Municipală de Bilete.

Concerte în parc și prelegeri de istoria muzicii la Cinema Arta

Concertul cvartetului de coarde Lilium Quartet din Sfântu Gheorghe va putea fi urmărit gratuit vineri, 7 iulie de la ora 16:30 în Parcul Elisabeta, iar duminică, de la ora 16:30 Orchestra de Cameră Clarinetto din Miercurea Ciuc va cânta pentru publicul parcului.

Două prelegeri de istoria muzicii sunt programate la Cinema Arta. Joi și vineri de la ora 10:00 muzicologul și pianistul Zsoldos Dávid va pune în evidență într-un mod inedit viața și opera compozitorilor J. Handel și J. C. Bach, respectiv Liszt Ferenc și I. J. Paderewski.

Programul complet, prețul biletelor de intrare, precum și alte informații legate de eveniment se găsesc pe www.sepsiclassic.ro și pe pagina Facebook a festivalului.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Asociația Culturală „Mikes Kelemen”.

Publicitate
banner we radio