Ştiri locale

Jandarmii covăsneni au primit 3 autospeciale noi de intervenție. Modelele înlocuite aveau peste 10 ani vechime

Începând de vineri, în dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna au intrat 3 autospeciale noi, marca Dacia Logan, ca parte a programului derulat de Ministerul Afacerilor de Interne pentru înnoirea parcurilor auto din structurile subordonate.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Covasna, Ionel Mănăilescu, ne-a precizat că investiția îmbunătățește logistica forțelor de ordine, mai ales că autospecialele care vor fi înlocuite au o vechime de peste 10 ani.  

Publicitate

„Am primit și noi și urmează să mai primim. Achizițiile se fac în etape conform unui contract care a fost încheiat la nivel național, iar primul lot a venit vineri. Am primit în prima etapă 3 Logan-uri. Cele pe care le înlocuim – un Logan, un Wolkswagen și un Mercedes – aveau peste 10 ani vechime. Vom mai înlocui pe parcurs (…) Ne bucurăm de ele, sunt binevenite și ne vor ajuta să îndeplinim operativ misiunile pentru siguranța cetățenilor”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al IJJ Covasna.

Noile autoturisme sunt dotate cu rampe moderne de semnalizare acustice și vizuale, și sunt colantate diferit față de modelele vechi, având aplicate stema și tricolorul României în format color și deviza Jandarmeriei „Lege și Ordine”.

Designul a fost gândit și realizat de plt. maj. Daniel Oprea din cadrul Jandarmeriei Ilfov, absolvent al Universității Naționale de Arte din București – Facultatea de Arte Plastice.

Primul lot de 142 de autospeciale noi a plecat în cursul zilei de vineri către 47 de inspectorate de jandarmi din țară, cheile fiind înmânate de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, col. Bogdan Enescu care a reiterat nevoia de a crește gradul de siguranță al cetățenilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio